8:35

Добро јутро на март.

Пролеће је одмах ту, а понедељак је вазда ударнички. Јутро је хладно, али ја не идем никуда, јер распоред је развучен преко целог дана. Од 9 до 9, што се каже.

Пробудио сам се Балашевићем у глави, опет. Сад сам пусио Катанеца, данас у подне излази спот за песму Паткица.

Ја сам добро. Мало сам нешто смлављен, иако сам се добро наспавао, а и устао сам на време. Понедељком сам обично наоштренији, али овај понедељак ме је затекао пободеног у песак. Док се ископам, проћи ће подне. У један имам јачу паузу у којој ћу активирати конзолу и пружити руку Тексту, а можда се ухватим и писања ван дневника.

Ипак, у фокусу су часови и све што иде са њима, па због тога немам никакво оптерећење што се тиче осталих обавеза.

А да, нисам направио кавере за март. Хм. То ћу морати да урадим данас, а ова објава нека иде без.

10:06

Neka te, neka.

Tekst izašao iz dvorišta. Gledam ga kako pretura po gomili peska preko puta kuće. Na zvidžuk se zaleće i trči pred ulazna vrata. Jedva čekam da otopli, jer mu je kupanje neophodno. Mazim ga po glavi i češem mu leđa, a znam da ću posle osećati njegov miris na prstima dok budem radio. Rekao sam mu to već – najveći mu je minus što smrdi. Ali to je ta vrsta, labradorske krvi, ne može bolje od toga. Biće nezgodno leti. Ovo mu je prvo proleće, on je još mali.

Posle prvog časa i dalje sam u sedlu. Australija je kontinent na koji najviše izvozim Originalni jezik. I drugi čas šaljem tamo, a nakon toga se vraćamo na Evropu – Nemačka, Švedska, Britanija i Irska. Imam i jednog novog učenika danas, a nemam pojma odakle je, niti to mogu da zaključim po imenu. Hm, biće da je Indija, barem po onome što mu piše u odeljku za vremensku zonu.

Ali to je kasnije. Pre toga ću imati vremena za restartovanje konzole i fizičku aktivnost. Početak je marta, pa red je da ispoštujem tradiciju zaletanja na ponedeljak. Pošto sam u sredu uglavio strimovanje, mislim da je moguće da neću pasti sa energijom i motivacijom. Od zadatka, do zadatka…

13:33

If I am not for myself, who will be for me? And being only for myself, what am ‘I’? And if not now, when?

Hilel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: March 2, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.