10:49

Повратак на локацију: safe house.

Можда би требало да лажем о томе где сам, јер не зна се чије очи читају ове редове, а који алгоритам анализира текст. Био сам јуче на протесту у Милановцу; окупили смо се око фонтане, а са степеништа су се чуле речи говорника, провучене кроз кабл микрофона до преносивог звучника мале снаге.

Песникиња из Прањана, Љиљана Браловић, говорила је из срца, а остале су ми речи:

Шта је Србија – кецеља земље.

Кецеља земље. Каква фраза. Од свега што сам чуо, то ме је највише одувало.

Такође, др Александра Булатовић (из удружења TRN) је одржала одличан говор у којем је скренула пажњу да зелена политика не сме да буде на уштрб социјално угрожених и да је међусобна солидарност кључна у решавању оваквих проблема. Нећемо се сви пребацити на гас само зато што је то еколошкије од блата попрсканог мазутом, морамо да размишљамо о онима којима један смедеревац греје читаво домаћинство.

То су били сјајни моменти једног информативног протеста у недељу поподне.

A danas?

Данас је борбени понедељак и почињемо причу са тајне локације. Завршио сам Агеластову епизоду са ратним фотографом Гораном Томашевићем. Слушао сам је данима из делова, да бих данас одгледао последњих 20 минута. Ово је једна од његових најпознатијих фотки:

Наш човек на терену.

Понедељак је специфичан, јер Београд је бео и не престаје да се бели. Драго ми је због тога, јер отишао сам из Милановца невесео, сентименталан према шуми под снегом и обелелим брдима око пута. Пробудио сам се јутрос пред правом зимом у престоници.

Срећан сам човек, јер не морам ни да повирим напоље, па могу да останем патетичан у свом погледу из собе, крај радног стола поред млаких радијатора.

Данас на часовима углавном причамо о Нолету, јер то је свеже и популарно, а увек је изазов објаснити овај мим:

Можда је снимак екрана из апликације Twitter на ком је 1 особа и текст који гласи „Hathor @h_athor 2h Telefon: *padne na pod Ja: Jao nadam se da nije prso ekran Ekran: Alo! CHAMPION Is Wo FME MBERED! 2 NOWAK "AK 22 690“

Уз додатни видео у којем се Ђоковић Сениор позива на пример бригадног генерала Мојта Егађа.

Факултет исто не чека, а ја бих да га игноришем колико могу, јер од свих предмета, највише бих се дао програмирању, студијама видео игара и драматургији, па ми је све друго на другој листи. А и у годинама сам, није то више она пажња и дисциплина да се преседи читавих 90 минута кроз предавање, а затим да се учи безобзирно према примени. Млад сам и даље, али сам престар да учим оно што ме не интересује. Такве ће бити и последице, слутим.

11:21

Glavni posao je čišćenje prozora. Preko 20 otvorenih kartica mi ometa tok misli. Treba ih zatvoriti i restartovati se.

ČIŠĆENJE:

r/mimovi - Udobna garsonjera 17kvadrata,Mirijevo,350e.

19:32

Uhvatio vreme i da bacim koji TED talk sa liste:

E sad, ne znam kakav je format sa ovim video ugnezdima, tako da ću se praviti kao da nisam dva puta proverio da li stoji dobro. Ovaj prvi video 2 od 5.

Nešto bolja spika, ali isto tako malo prokenj:

Mislim da sam ovo već delio i gledao, ali ajde opet, ionako je 30min.

Evo nečeg malo drugačijeg i neočekivanog:

I jedna priča koju sam čuo milion puta, pa kao da nije istina.

21:32

E sad, kad smo sve ovo popisali i očistili (a nismo sve, jer ima još 10 kartica manjeg ili većeg obima), treba se pripremiti za glavno jelo: Kinesku novu godinu, odnosno novu litero-2022. godinu.

Ajde, rešićemo mi to.

22:17

Nastavio sam da čistim.

00:48

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: January 13, 2022

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.