14:54

Нисмо тако јако дисциплинирани као неки, то је прва реченица коју преписујем из епизоде новог подкаста којем дајем шансу, мада сам сумњичав.

Ово је искочило на препад. Наслов ми се свидео, па сам му дао шансу, али ових првих 5 минута не обећава… Жекић се жали како му је потрес оштетио стан који тек што је реновирао. Звук је лош, јер разговарају преко онлајн позива.

Али ајде, можда чујем нешто…

Потребно је гориво када возим бицикл. Узбрдо, па онда лево код кафића/перионице/аутомеханичарске радње, а онда право, само право, упркос смеру и аутомобилу који јуре низ улицу. Вози тако док не прођеш трафику (ту ради један ортак, знам га из Зајечара). Онда, кад изађеш на велику раскрсницу, можеш да бираш куда ти је воља. Ту си на врху прстена.

Обично идем булеварем, ако ми је дестинација негде у центру. Имам довољно простора да обилазим пешаке, а када ми се јурца, излетим између шина и држим линију док не чујем звоњаву трамваја или док не стигнем на црвено светло.

У тим тренуцима слушам подкасте, по могућству неки пријатни разговор који ми довољно даје да има користи што га слушам, а да не захтева превише пажње, јер београдске улице су изазов за себе и моја доминантна стратегија је да останем жив. Синоћ сам завршио Агеластову епизоду са Срђаном Динчићем. Отворили су ми мало простора да размишљам о занату standup-a. Волео бих да одем на вече младих нада и доживим део њихове треме, са малом надом да ће сусрам бити искрено, целовито искуство. Али не идем, јер уторак је дан за рад, а вечерњи часови су важнији.

Данас је петак, а са обзиром на то да сам ко Кане већ пет дана, мени је скоро па исто. Стижу ме она обећања за текстове, погледам у ћошак екрана, а оно пола септембра, прегазио сам неколико обећања и планова, сјебао сам мноштво пружених прилика, али шта има везе, ево ме овде – жив сам, а то је, ипак, моја најјача и најважнија стратегија.

Знаш ли која је разлика између стратегије и тактике?

Дугорочност.

На дугорочном плану, све сам ближи остварењу. На животном плану, осећам да сам на корак, али како увек газим кроз мрак, немам појма на коју страну тачно да кренем, а не пушта ме страх да ће неки степеници кренути на доле, и да ћу омашити у раскораку, па ће нога клецнути, а зуби језику пресудити.

није то страшно.

било је и тежих случајева.

Свиђа ми се овај.

Свира. Воли.

То се може рећи и за Лајку. Чујем га некад како тихо свируцка, пази да не омета комшије, певуши у пола гласа, а онда привуче гитару на себе и заспи тако.

Следи ми час са човеком који жели да савлада све језике које је наумио да сусретне на свом бициклистичком путу. Оригинални језик му за сада баш и не иде, али добро, ради он, сваке недеље макар пола сата. Замуцкује из неколико корака док не избаци потребну реч, па тако целу реченицу. Правда ми се као да га ја осуђујем због тога. Стало ми је да га људи разумеју када буде питао за воду, храну, да ли је хотел далеко или има ли паса у близини, али за све друго ће се снаћи, јер како је оригинални језик од Бога дат, упрограмиран у сваком човеку на овој планети, тако ће се и његово разумевање пробудити као супермоћ, онда када буде најпотребнија. Не брини друже, биће ти супер на путовању. Види само како је Шћепу:

Pratim ga u njegovoj novoj epizodi kroz Italiju, Austriju, Švicarsku ili gde se već zaputio. Odličan sadržaj, vud rekomend.

Е сад, не знам какав је мој ученик када је на бициклу, али сам ми је рекао да је један од оних људи који иде до краја када се на нешто наложи. Купио је сву опрему и одлучио да оде на пут преко целог континтента, иако је пре тога имао 2 вожње у животу. Што да не, може се и тако…

15:32

Učenik kasni, ili se neće ni pojaviti, što bih najviše voleo, jer bi to bilo direktnih 7,38$ na moj račun bez ijednog minuta truda.

Iskoristiću ovo vreme da podelim novog komičara kojeg sam otkrio zahvaljujući gorepomenutoj epizodi Agelastovog podkasta:

Odličan.

Politički ni blizu korektan, ali ne insistira na tim pričama i temama.

Mislim da ću pogledati ceo specijal kada završim čas.

18:02

Danas učenici kasne. Nisam zadovoljan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: September 11, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.