10:47

Toliko sam bio smeten da sinoć nisam primetio da je datum 12/02/2021 palindrom. Objava benda Ab Re mi je osvestila tu informaciju.

Danas je 13-ti, subota, tmuran dan u jednom februaru za koji sam mislio da će izgledati drugačije.

Evo mene, tu sam.

Slušam Natalee, spakovan za Novi Sad, čekam na čas sa Špancem koji je u vezi sa Srpkinjom. Poslednji put smo imali časove prošle godine, negde u leto. Napisao mi je da su se nešto posvađali, pa da nema motivaciju da uči. Nadam se da su sada srećni.

Imam 0 motivacije.

0 želje.

0 nade.

Igrao bih igrice dok me ne ubiju. Slušao bih muziku. Čitao bih knjige, ali to najmanje radim, kao da se plašim teksta koji me čeka u tuđim izdanjima. Odvojio sam jednu FMK-ovu knjigu za odmor. Imam fore do utorka da se saberem i odlučim šta ću sa sobom. Nije to malo. Ali odluke se donose stalno, iznova i iznova, i ja sam umoran od sve te prividne kontrole.

Kao u Margitinim dnevnicima, pišem da nemam. Juče sam poslednju i neću više. Evo, kažem i ovde – neću više, barem do MENT-a. Na MENT-u sve može, jer tamo sam Kane glavom i bradom, a ovde sam samo Stefan Stefanović. Neću razmišljati o tome, neću trošiti na to, neću pomisliti da se iscimam kako bih mogao dva dana da se osećam sigurnim, znajući da u drvenoj kutiji od bostonskog čaja imam sve što mi je potrebno da se osećam bolje. Setio sam se, pre neki dan, pre nego što sam pušio, voleo sam druge stvari, isto spolja, samo malo komplikovanije, ali svakako zdravije.

Trideseta mi je godina, drugi dan litero-godine 2021, pa nemam više ni izgovora, a ni mogućnosti da se povlačim. Odavde mogu samo dalje, jer da bih se izvukao iz litero-igre, morao bih da se vratim skroz na početak. Bio bih profesor srpske književnosti i jezika, učio bih onlajn i uživo, skupljao bih novac za mesečna putovanja i život bih sporo krckao, iznerviran dnevnim vestima.

Izgleda da nisam taj čovek, iako ga čujem kako me sve glasnije doziva. Još uvek imam fore, nije da nemam, još uvek mogu da odustanem, ali neću u zinat.

Čas. Pa put. Pa Novi Sad. Pa san.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: February 13, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.