10:09

а шта ми тешко да се јавим у Дневнику? ионако ћу све ово обрисати и рестартовати када буде време за Собакаисти 2.0

то је план, све испочетка, као да ништа нисам урадио, него опет Собакаисти као да нико не зна за њих, ребрендинг, скакање на исте платформе, само са веће висине и са више материјала. у мени се таложе приче, а на хард диску садржаји, па кад излети и покуља, биће читаоцима куку-јади.

прочитао сам књигу Срђана Трифуновића – Стовариште. исто се зове и на македонском, видео сам је на сајму “Фестивал на книгата 2022” у дворишту спортског центра Борис Трајковски. Интересантне приче човека који је има интересантан живот, али стил приповедања би упропастио причу, да она није толико интересантна и пуна имена која су позната. без реалности из које вуче, његов наратив би био само шупље набрајање, осим оне приче о Елефант мену и Марлон Бранду. то је добра прича у сваком погледу, но увек треба држати дистанцу од такве врсте приповедача какав је Трифуновић, или Кане.

ево једна квалитетна песма са -тата деклинацијом, а да није Васко Жабата.

данас ми следују сусрети са фамилијом, писање писама и разгледница из циклуса Бетонско Скопје, а можда и одлазак до Базара и Музеја модерне уметности во Скопје. Можда, јер ништа више не обећавам себи, а камоли другима, осим да ћу бити Собакаиста док ме куршуми не простреле, једном, пред стрељачким водом, где ћу се сетити прве реченице из Cien años de soledad:

Muchos años después, frente al pelotón de fusilamiento, el coronel Aureliano Buendía había de recordar aquella tarde remota en que su padre lo llevó a conocer el hielo.

биће смешно, јер нећу имати коме да препричам, па је можда боље припремити неку песму, неку ударничку пемсу коју можеш да певаш пред стрељачким водом. видећемо шта ће Лајка да уради по том питању. треба нам песма за пред стрељачки вод, запамти то.

[…]


nisam siguran, ali verujem da će biti neke koristi za one upisane u dopisničku listu litero-igre Sobakaisti, zato ne časi časa – počasti se:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: September 13, 2022

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.