21:57

Лежим на белом шаги тепиху у дневној соби буразеровог стана.

Овде је кабловски интернет па могу да сисам даунлод много брже. Скидам овонедељну бесплатну игру са Епик шопа – Ратови звезда: бојно поље.

Данашњи дан је био плуг пободен међу странице граматике. Заорао сам дубоку бразду од рана јутра, али није ми тешко, нити се жалим. У милости сам овог посла.

Један ученик, још увек дијете, посебно ме воли. Синоћ је пред спавање тражио од мајке да му резервише час са мном, а она је то већ учинила два дана раније. Ето малог синхроницитета. Он је у Немачкој, питао ме је кад ћу да дођем. Тешко му је због короне, не виђа другаре и не може да се бави спортом. Сладак је, биће супер клинац, надам се и добар тип кад порасте. Родитељи су му кул, волео бих да будем као они.

Радна недеља се завршава сутра, јер за викенд морам да идем у престоницу. Послом. Због породице. Бићу шофер. Одвезаћу ауто од тачке А (БАЗА) до тачке Б (Аеродром Никола Тесла). Да смо у сајберпанк свету, ово не би било потребно. Аутомобил би сам прешао потребну раздаљину и вратио брата и његову породицу у базу.

Иде ми се у Београд, иако не планирам да се видим ни са ким. Размишљам колико је велико цимање паркирати се на неком затвореном паркингу, а онда се наћи на протесту фриленсера у 3 поподне… Можда бих могао то да приуштим себи. Мало акције. То би био први протест ове године, а планирам да учествујем у још пуно сличних.

Недостају ми пријатељи у престоници, али то ћу надокнадити вечерас и сутра. Бићемо на истој страни бојног поља.

Другарица/колегиница ме је подсетила на једну песму. Сањала је платформу на којој радимо, истраумирала се, јадна. Поменула ми је песму Електрично око коју смо свирали са Лајком на Месецу. Песма никада није снимљена, нажалост, јер мислим да би била добар хит. Ако пронађем текст, поделићу је овде.

Električno oko

Kako te gleda električno oko
dok pakuješ stvari u plastične kese
dok ulicom hodaš sa glavom u torbi
kako te čuva Električno oko

Električno oko
vidi duboko

Kako te gleda električno oko
dok maziš svoje nago telo
dok odeću biraš i načinješ vino
kako te želi Električno oko

Električno oko
uđi duboko

Hey Big Brother
we are looking each other

Ko je sa druge strane?
sa druge strane?
sa druge?

Lajka na Mesecu je mnogoigra koja mi najviše nedostaje. Zanosim se idejom da je opet okupim, ali sa drugim ljudima, željnim svirke koliko i ja.

Ako ništa drugo, voleo bih da okupim ekipu i da napravimo sešn, da se to snimi, izmiska i objavi kao materijal za Astora Lajku. Odavno nisam ništa snimio za njega…

To je posao za proleće, kad malo splasne opasnost.

Znam već koga bih cimao za neke instrumente. Skupiće se ekipa, nije nemoguće.

A ideja da Lajka bude jedan od artista Čto slyšam izdavačke kuće se izjalovila. Matija se neće time baviti uskoro, a meni pesme stoje na lageru i samo čekam da ih objavim. Razmišljam da se obratim Gličerima. Bilo bi dobro da Glitch Sessions se dopuni još jednim izdanjem. Planiram da pišem Pavlu i Igoru za to…

22:17

Боле ме лактови од лежања на земљи и куцања. Али још 20 минута и враћам се у канцеларију, а онда се укључујем у међузвездану борбу.

Пожури, пожури, даунлоду игре.

Мислим да је довољно за вечерас.

Лепо спавајте. И нека сила буде с вама.


Želite više od Sobakaista, a ne biste ništa da uložite osim vaše imejl adrese? Odlično – upišite se u adresar našeg njuzletera i dobijaćete znatno više od onoga što se dali.

Želite da Sobakaisti rastu i budu zdravi primerci koji se vode na takmičenja pasa? Odlično – bacite nam kosku na ko-fi stranici!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: January 14, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.