07:38

Други Ја је на путу за Нови Сад, где ће истрчати фрушкогорски маратон у друштву брата и његових пријатеља.

Овај Ја, овај у мом џепу и под мојом управом, седи у столици, разбуђен тушом и јутарњим истезањем и чита поруку:

Razbijala kisa jutros u 6 pa nisam krenuo

Овај Ја, миришљав и чисте косе, неће трчати данас. Макар не по Фрушкој Гори. Овај Ја, комплексан и прост, одиграће дан по другом планеру.

[Dnevni pohod za 18. septembar je dostupan na uvid članovima Internacionalnog fan kluba litero-igre Sobakaisti putem Instagram pričice-blejačice]

У реду

Окренимо се на другу страну и почнимо са даном.

Наравно, уз добру музику и још боље расположење.

8:28

Idem da spasim Igračku. Sinoć sam je ostavio vezanu na Slaviji nakon što mi je pukla zadnja guma. Skinuo sam prednju i zadnju lampu, provukao bravu između nosećeg rama i drveta, a onda, radi sigurnosti, povukao je nakon zaključavanja. Klimnuo sam u znak odobravanja: brava je odlična. Uverava me da ću bicikl zateći na mestu gde sam ga juče, oko 19 častova, odložio.

15:57

Autobusom.

Volim instrumental. A volim i Novi Sad.

Na putu do tamo u zadnjem delu autobusa porodična drama. Odvija se na nepoznatom jeziku, miksu francuskog i romskog, ali dinamika razgovora je vrlo razumljiva iz tonaliteta i pratećih zvukova. Da li se umešati? Uzeti ulogu autoriteta, podviknuti, zapretiti strogim stavom ruke?

Prolazimo ispod nadvožnjaka. U Vojbodini smo. Hoćemo li i na ovu zemlju stupati sa pasošem? Postavljam pitanja koja su glupa, jer ne poznajem Čanka, a on je jedini čovek čije mišljenje ću uvažiti. Čuo sam ga i video na televiziji – on je sigurno iz Vojvodine, pa prema tome.

Čitao sam sveščice iz FMK izdanja. Pazolini mi se dopao, Dolazak u Beograd mi je nepotrebna, a Uputstva za primenu diverzije me je uspavala. Još 45 min do Novog Sada. Neću stići na tribinu u Bulevar books, ali sam po dnevnom redu.

[…]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: September 18, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.