12:47 AM (20/1/2021)

Malo je falilo da izgubim na Izazovu 365 dana – 365 tekstova.

Ali sa obzirom da je ovo litero-igra i da u njoj dan traje od početka dnevnog pohoda do njegovog završetka, iskoristiću priliku da se upišem u Dnevnik i tako nastavim sa ovogodišnjim litero-izazovom.

Izuzetan dan. Pre svega izuzetan dan.

Imam čak i SCOREBOARD da dokažem:

Da, to sam ja u virtuelnom svetu: S0bakov. Ovo 0 je zapravo nula.

Jedna moja drugarica ima psa koji se zove Nula.

Moj se zove Text. Juče, za ručkom, bez ikakvih svečanosti, preuzeo sam ulogu staratelja i vlasnika psa. Do sada je to bio brataničin pas, poznat pod imenom Šapica. Iz milošte Šapa.

To će mu ostati kao oštenjeno ime.

Detetom, zvali su ga Šapica.

Sada je Tekst. I sutra ide na treću, poslednju vakcinu. Sada je spreman za prave izazove. Otpornost na život će morati da izgradi iskustvom.

Moje je da ga odškolujem, naučim da ide bez povodca i da se onog trenutka kada viknem MESTO!, ukopa.

Majka ga je vodila bez povodca. Ma neće, neće on nigde, rekla je. Ponela sam hleb.

Ovaj pas nije gadljiv. I bolje će biti za njega da ne bude izbirljiv kada je hrana u pitanju. Obećavam mu da ću, kao svaki dobar roditelj, uložiti vreme da saznam koja je najbolja hrana i šta su svakodnevne potrebe jednog psa, ali nemam nameru da on živi bolje od mene. Ne.

Ne, izvini.

Udomili su te u pogrešnoj kući.

Odveli su te od majke. Voleće te svi, ali nikada tvoj otac. Čekaš da ti lanem nežne reči, ali osim NE i MESTO, jedva da čuješ po neko bravo.

Govorim svima da si glup. Kada si u mom društvu, vrtimo te u vrndži, dok ti pomahnitalo laješ na lopticu koja skviči pod zubima. Govorim da si glup, a znam da nisi, samo si mali i uplašen, pa ne kapiraš kako stepenište može da ide na dole, ali nemaš problem da se popenješ uz njega, sada već i trkom!

Dobar si ti pas, ali neću ti to reći, tek kad stvarno zaslužiš, jer život uopšte nije lagan i sutra ćeš morati sam da se snalaziš, neću ja zauvek biti živ, imaćeš ti i svoju porodicu, oženiš ćeš se u nekom trenutku, normalno, ne bih imao ništa protiv unučića, samo napred, jer zaista, kad malo bolje razmisliš, šta bih ja u ovoj starosti bez nekog unučeta da me điha, pa to je jedina prava radost, videćeš kada dođeš u moje godine, shvatićeš, dođe to mnogo brže nego što misliš, ih samo gledaj, etee.

Sreda

Sutra je pokajnička sreda.

то је оно кад залетиш у понедељак. тврдиш да све можеш. убеђен. зато уторак пропадне у прву рупу, па мораш да се вадиш на среду, тад ћеш све да решиш, цео тај списак и цела петоспратница прозора које си отворио за касније.

среда је за вађење. а није мајка сина клела што се кладио, него што се вадио. то свака будала зна.

И шта да ти причам, сутра се спашавај како знаш и умеш.


Ne obećavam redovan, kvalitetan i koristan sadržaj. Upišite se u mejling listu, jer je ovo jedino na šta možete da računate da vas neće razočarati.

Ne radi se na prazan stomak. Baci kosku da se založimo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: January 20, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.