11:21

Ovo je već dobar broj.

Број за пример, не?

A i ja sam danas za primer. Od svih sobakaista, sigurno najbolji, sa najviše poena. Slušam Miru Furlan u dvanaestoj epizodi emisije “Alone Together” KC Grada.

Danas krojim nedeljni planer. Rekao sam da želim da razmišljam na dvonedeljnom planu, maksimalno mesec dana unapred, sa jasnim tačkama u pohodu koje ću osvajati zarad napretka u igri. Sutra je ponedeljak koji sam zadao kao graničnik, posle njega, nema više nazad u drugačiji život. Od sutra, sve je podređeno ideji da sam ja glavni junak svoje litero-igre, a da svi drugi mogu da se pridruže ili da prave nešto svoje. Bilo bi lepo da imamo jednu veliku Mnogoigru, masivnu, kao što to kaže srkaćenica MMG (massively multiplayer game).

Stoga – taksativno:

 1. Raspored objava.
 2. Nedelji planer
 3. Mejlovi
 4. Stream
 5. Život

Počinjem omdah. Daj mi papir i olovku…

12:02

Ovo mu dođe kao plan, ne? Ovaj tempo je moguć, sve je u tekstu i arhivi koju već posedujem. Glavno je uskladiti alate koji će automatizovati objave kako ne bih gubio vreme na podešavanja i dopisivanja.

Ovo je planer za objave, ali ne i za stvaranje. Stvaranje je svakog dana. Pisanje mora da ima svoje vreme takođe. Hoću Kanea da aktiviram, a to nije teško, mogao bih isto da naštancujem 3-4 teksta nedeljno za njega i da to onda plasiram tokom nedelje.

Nema se vremena, ali to se čini na mikro planu dana, jer uvek se ima vremena, stvarno nađem uvek, ukradem, oduzmem, dovoljno je 10 minuta da se napiše jedan deljiv tekst. Došao sam do tog nivoa da mogu da uključim hiperprodukciju i da samo izbacujem.

Danas.

Danas je to.

Zato ću sada da obavim ono glavno što uzima najviše vremena, pa onda idem dalje.

14:08

Шта да ти кажем: сав сам испланиран!

И слушам Прусијансе.

14:22

Odabrao sam šetnju. To nije isto kao posao koji radiš.

Izabrao si da odložiš za kasnije. Standardno.

Ali dan je sunčan, šetnja je zdrava, a ti si željan otvorenog prostora, parkova, prirode. Ždreban je blizu, do 5 si kod kuće, a to je dovoljno vremena da se napiše mejl i napravi planer za sledeću nedelju, zar ne?

Nadaš se. Planiraš, ali ipak se više nadaš, kao da će se posao uraditi sam od sebe. Svaki od tih zamišljenih tekstova. Svaki deo igre. Video. Sad razmišljaš u video formatu. Kakav bi to kadar bio i šta bi mogao da kažeš, ako bi te neko pitao. Ti si raspored. Ti si promotivni, džepni kalendar odštampan na reklami.

Šta ti je glavni zadatak?


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Last modified: February 21, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.