22:29

Не могу да верујем, али данас је светски дан реченице:

јесен, и живот без смисла.

Честитам.

Почела је јесен. А ја сам и даље у сумњи и правим себи разлоге да нешто не урадим. Везао сам си руке, распарио обућу и сапео се USB каблом. Ипак, све чешће, успевам да се подигнем, да прекинем низ, да заменим фикс-шећер за књигу, музику или епизоду текуће аниме. Јесен је, а живот никада није имао више смисла.

И то знам са сигурношћу, поготово после вечерашњег искуства. Погледао сам један TED talk, чије ми препоруке недељно стижу на електронску адресу, и климнуо сам главом: мој живот има смисла, ја сам на путу Велике каријере, остварења себе као човека и особе, живог бића које у мушком роду једнине има облик генитива једнине, односно којем се увек додаје једно а на крају реченице Верујем у једног:

 • човека
 • професора
 • Стефана
 • пса

Хвала онлајн-препоруци за овакву препоруку:

Тед разговори у дневнику су знак да сам се ухватио затварања прозора. Идем редом, један по један заклапам и спуштам ролетне да ми комшије не вире унутра у пролазу [живим на првом спрату, у стану окренутом ка улици].

Овај видео ми је доказ да сам изабрао свој пут, али да на њему и даље се осврћем, и даље се несигурно примичем стварима које прижељкујем, и даље ламентирам и патим због неважних ствари, користећи их као изговор за своје поразе, пропусте и одустајања. И уместо да корачам са подигнутом главом, усмерен на циљ, неосетљив на олајавање, ја пузим. Држим главу уперену у телефонски екран, колена чврсто на земљи, са леђима повијеним унапред, само да прођем неопажен од радарске контроле, само да не упаднем некоме у мисли и не учиним какав преступ.

Али, упркос свему, ма колико споро, и даље се крећем ка циљу. О томе у овом видеу:

Ја сам лик са страшћу, са пасијом која се на тихој ватри кувала, добро осољена комадима хлеба из туђе руке, по ивицама слатка од меда у који ми је писаљка упадала. Ја сам тип који се осмехује када пише, дечак истински одушевљен постојањем света.

Трећи видео је нешто мање важан, али подједнако квалитетан. И сећа ме на дане када сам био учесник кампа Slobodne Zone Jr. Филмови су ми одредили живот у многоме, а највише људима са којима делим гигабајте заједничких снимака.

Ето. То је са данашње листе ТЕД разговора.

Шта нам иде следеће?

Интервју са Урошем Крчадинцем:

Урош одличан као и увек. Идеја коју имам је да му коначно напишем имејл, јер данас истиче пријава за програм Kreativno mentorstvo, о којем сам (само) маштао, а када помислим од кога бих волео да учим – Урош је први. Урадићу то, па да видимо шта ће бити. Нека то буде садржај за Only Fans страницу.

Ако бисте да прочитате 2 рада споменута у овом интервју:

https://krcadinac.com/rad/projekti/optimised-tactical-poetics/

Домаћи текст о игри Golf Club Wasteland:

Oво сам обећао Облакодеру пре 2 месеца, али није ми жао што нисам јурио, него сам одиграо целу игру и уживао у сваком тренутку, осим у онима када сам ударао лоптицу насумично. Написаћу текст сутра, тако сам себи зацртао.

E, a онда прочиташ овакву критику и видиш како то треба да се ради:

https://www.washingtonpost.com/arts-entertainment/2021/09/03/golf-club-wasteland-game-review/?fbclid=IwAR2pE1XOB4h2-QzvISgqRXbP8kYRe9rzbw04hXDILQZSy9OG-hLo4ViNT5I

SGA newsletter:

https://mailchi.mp/060bd6cac15c/sga-newsletter-septembar-2021?e=0999e4987f

А уз њу и јутјуб листа коју ћу слушати током рада на конзоли:

Као и препорука за нову друштвену игру домаћег студија Кербер:

https://final-challenge.com/?fbclid=IwAR2Pd4MV-s64SDUatkmuF5svCzaA0_jptiuRo7xWCaHGhkMC1qfxAEBgrHE#home

У причу о видео играма иде и ова охрабрујућа вест:

https://voxfeminae.net/vijesti/tinejdzerka-kroz-videoigru-pomaze-vrsnjacima-s-anksioznoscu/?fbclid=IwAR1hkehuL7F5dJv_n9geLOoz0o0ysheqReGcxvyL7ZRIlx3jOmuStSfGyu8

Клишевеји:

Овај видео мислим да ћу прескочити, јер ме није купио ни после 15 минута слушања. Траје 2 сата, не знам колико му треба поклонити времена да би кренуо да ради.

E да, мислим да ће читање боље ићи ако уз њега ради најновија плејлиста на Спотифају:

Ево га један мини лајф-коуч текст о успеху и како да будеш успешан у својој каријери, директно од највећег сервиса за проналазак послова, који ме и даље обавештава о новим позицијама у месној индустрији или кол центрима.

Вау какав текст, а?! Ево, мотивисан сам, сад ћу одмах да испуним оно главно из текста – написаћу свој план! А можете и ви, забавно је гледати како се планови урушавају под реалијама живота.

 • Десетогодишњи план:
 • Годишњи план:
 • Месечни план:
 • Недељни план:
 • Дневни план:

Zoran Stajčić, Kaнеов учитељ и могући ментор, о концерту на којем бих волео да сам био, са шеширом или без њега.

Koncert u dvorištu Medike bio je i povod da bend predstavi novu pjesmu, koju je premijerno izveo na ovogodišnjem Tam Tam festivalu na Hvaru – pjesmu o srpskom psu koji zbog zamršene papirologije ne smije u Hrvatsku, dok je ostatak bio provjereni koncertni set svih pjesama s albuma „Jada Jada“.

Ето што је требало да будем тамо. Катанец је кум Астор Лајке, прва свирка под тим именом десила се на његовој турнеји Пејотл. Пре неки дан ми је изашао као подсетник тај догађај:

Studentski Kulturni Centar - Kragujevac | Denis Katanec – Pejotl

На мој рођендан свирао је у Крагујевцу, а онда је са југа дошао у Милановац. Добро смо се провели. Сетићу се овога за неку објаву.

Е, а види сад ово… Све за факс:

Објава на званичном сајту Мастера:

Затим објава на сајту ФДУ-а о истом мастер програму:

Плус курикулум програма:

http://www.arts.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2021/06/Umetnost-i-dizajn-video-igara-INFORMATOR-MASTER_2021-22.pdf

Ако обратите пажњу на датуме, увидећете да се у много случајева не подударају, поготово када имамо у виду мејл који сам добио почетком септембра, у којем се каже како је први рок за упис мастера за два дана од пријема мејла. Интересантно, зар не? Ако остане које место, нек је мени коска бачена.

Дакле, пријемни 11-ог, а конкурсна документација до 4-ог октобра. Оу јес, бринг ит он.

Ово сам већ најавио, зар не?

https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/241958615_238974098237246_2900597430775674533_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=IaHR-WMTQpoAX9C0qR1&_nc_ht=scontent.fbeg1-1.fna&oh=84435f17fb7eed23c06581f9d1d65e48&oe=616A46DC

То ме враћа на Креативно писање код Пантића и одлазак у Туцовићев студио са задатком да за следеће вежбе напишем приказ/критику/опис сталне изложбе у његовој галерији. Ићи ћу на ову изложбу, првом приликом. А можда и поделим свој текст од тада.

Редит

Објашњавао сам ученику ко су Јала и Буба
https://i.redd.it/gd61jc4g3qo71.jpg
да бих објаснио овај твит.
поменули смо звук модема из dial up eре
о протестима и ко нас завади
где је даљински?
ученик је гледао Ко то тамо пева, па може да разуме овај мим
Ових мимова се ужасно грозим, језа ме хвата када видим ово дигитално-модификовано тело ЧАД мушкарца (и даље не знам шта ЧАД значи)
Лепота српског језика
Мислите само у Србији је хаошчић? У Мелбурну је осми месец казамата
за домаћи само најбоље и накорисније од српског језика
Каменорезац и фонтови у употреби

Ресто:

Ово је оно најновије, са крајева прозора, без група и ознака, само насумичан остатак на дну сита.

Почнимо од овог бисера – Прва епизода нове сезоне Буквалиста:

Принцип јавља о новој опасности која је потпуно ван моје контроле:

Ово је текст за неко мало теже читање, којем нисам склон у овом тренутку:

https://raskrikavanje.rs/page.php?id=Mrznja-lazi-i-patrole-Srpska-antimigrantska-brigada-se-igra-vatrom-884&fbclid=IwAR268ibKKE5GNs07JkHBwxkf6b7_yh07l228jZfwOb0FNePZlyidc4aNsLs

А овде је нови текст Николе Лекића, у некој опскурној интернационалној збирци. То је пројекат Trafica Europe (some of the best new literature from Europe), a превод је радила Оливера Поповић.

Е, а сад ће Кане мало да погледа нове спотове из Новог Сада, по избору Облакодера:

На крају, скоро нетакнут, стоји мејл са Ракареве листе:

https://mailchi.mp/ebf73875218a/neke-druge-zanimljive-price-i-vijesti-1568152?e=fa4c5a17ea

01:37

Редизајнирана верзија Дневног похода је у мом власништву. У будућности следе објашњења и примери сваког задатка. Поносан сам на минималистички дизајн на којем би ми завидела свака шимпаза, под строгим надзором истраживача.

У другом сату иза поноћи пописујем успехе и обећавам себи: сутра ћеш бити пуном паром. Сутра ћеш бити о-рук! Када се пробудиш бићеш живо-здраво. Искочићеш из кревета као испаљена ракета. Оборићеш рекорде. Јер сутра креће бодовање! Од сутра је стварно.

Пре него што заспим, порадићу још мало на сабирању и вредностима задатака, у нади да ће све да налегне у број 100; у супротном мучиће ме математика.

Лаку ноћ, свима ван казне.


MEJLOVI KO JABUKE U JESEN! UPIŠI SE ODMAH ZA SVOJU KORPU:

Baci mi kosku.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Last modified: September 21, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.