10:50

Bitno je da se ustane rano.

I kad se ustane rano, onda se od jutra.

Bitno je.

Od jutros sam zgužvao gomilu tekstova, a najvažniji su oni sa Društvenog pregleda.

Nema važnijeg dopisnika od ovog. Čak ni njuzleter Sobakaista nije toliko važan. A nije ni približno redovan kao ovaj. Svake nedelje stižu vesti koje me ubeđuju da neće biti bolje, nikad bolje, nikad biti neće.

Pomišljam na odlazak. Sve češće. Čak i planiram. Odvajam novac sa strane. Imam kovertu na kojoj piše datum i namena. U njoj trenutno nema ničega, jer sam poplaćao račune tim kešom. No, ta koverta je moja karta za odlazak. Kada koverta preraste strah, otići ću. najverovatnije.

Slušam novu epizodu Agelasta, razgovor sa čovekom kojeg sam upoznao na prvom takmičarskom nastupu Astora Lajke. Milanković mi nije bio ni izbliza duhovit te večeri kada je vodio TAKT festival. Ni sada mi nije preterano duhovit, ali mi je interesantna priča koju je imao sa Galebom.

Dobro je imati čoveka za razgovor. Ako me se Galeb ne seti, moraću da potežem milanovačke veze preko njegove supruge.

Hoću i ja da pričam o tome šta čitam i da potežem citate iz rukava. Fali mi kolega sa književnosti da se raspričamo o knjigama kojima ćemo ložiti kotlove kad apokalipsa stisne. Ako ste igrali “This World of Mine“, znate čemu knjige služe… Ako ste igrali litero-igru Sobakaisti, znate čemu služi život.

Hej, kad smo već kod toga, upravo sam kupio jedan kurs na Udemy platformi. To nikada do sada nisam uradio, jer sve je besplatno, i sve je na internetu, ako znaš da kopaš dovoljno duboko. No, zbog velikog popusta usled Crnog petka, odlučio sam da se častim jednim kursom. To će biti decembarski materijal za učenje o gejm dizajnu. Mislim da sam već dovoljno potkovan, no neće zasmetati još koji klin.

nedelja je i imam puno pravo da se nadam.

Ne znam da li znate, ali Repetitor ima novi album.

Da ne bude da se Kane nije javio, ovo je njegova preporuka. Pogotovo pesme “Kost i koža” i “Danima”.

Što se mene tiče (da se vratimo na ono što je važno), sinoć sam se našao pred natalnom kartom. Zabavno je kako astrologija funkcioniše kao prava nauka. Imaš grafikone, lepe ilustracije, simbole i dijagrame koji opisuju kretanje zvezda od prvog horoskopa do danas. No, broj časopisa Elementi me je uverio da moje nepoverenje u astrologiju ima naučnu zasnovanost. Nije ni važno, stvar je poverenja: veruješ li da je sve već napisano i propisano, kao tvoja natalna karta, lični dokument po kojem neko može da te proceni samo ako upiše datum, čas i mesto rođenja.

Nemam šta da krijem, zaista. Evo moje natalne karte, pa je (zlo)upotrebite:

Lepo izgleda, zar ne?

Za one kojima ne ide od ruke tumačenje tabele, evo nekoliko činjenica:

 • Rođen sam u znaku Vage. Tu mi je Sunce.
 • Podznak mi je Jarac.
 • U Mesecu sam Lav.
 • Nemam pojma šta to u suštini znači.

Čitao sam detaljano tumačenje moje natalne karte na cafeastrology.com, uglednom sajtu koji već svojim domenom uliva poverenje. Pijem čajić od nane, slušam Repetitor i čitam ko sam ja u stvari.

Bilo bi bezobrazno ne obazirati se na neke od rečenica koje osećam da me opisuju. Ili želim da me opisuju.

He has a great need to be part of a group.

You are not competitive in the aggressive sense of the word, and you are not someone who loves a good chase. Instead, you work your charms and draw people to you. Your ability to attract others (Venus) is very much tied up with your ego (Sun).

As such, sneaky behaviors, uncontrolled impulses, violence, and rage are offensive to you.

Neću da prebacujem baš sve citate koji su mi zapali za oko, pa sam ih ispirao mlakom vodom, ali verujte da ima puno toga o mojoj potrebi da spašavam, pomažem, zaceljujem, podučavam, predvodim, inspirišem, nadahnjujem i dajem.

Izuzetan lik, u svakom pogledu.

Danas je takav dan da i ovo mogu da napišem, i to kao podnaslov, a da se ne posramim pred sobom i četiri čoveka za koje sigurno znam da čitaju ove objave.

to je oke, zar ne.

Dnevni pohod

Večeras je okupljanje Orfista. Od 6 uveče do 10 biće onlajn čitanja.

Po novom planu života, nameravam da ležem rano, a ustajem još ranije. Knjiga u ruci i kamera pod prstom, to su novi alati koji će me zabavljati.

Moram da radim i da delam. Pusti ti sve drugo što te zaluđuje. Ništa me ne raduje kao ovo. Ништа.

Napisaću nekoliko domaćih zadataka za učenike, popisaću troškove i uplate, poslaću sms i i-mejl poruke na adrese i treniraću psa kojeg sam dobio nepromišljenošću moje majke. Tako izgleda jedan život. Tako izgleda moja nedelja. Zaista, od svih dana, ovaj je direktno od Tvorca, direktno od Igrooca.

Pisaću još, ako bude želje i potrebe. Sada mi je na listi čišćenje tabova i otklanjanje šuma informacija. Još samo pet tabova do konačnog mira.

11:46

Ima knjiga, ko hoće da čita.

To sam napisao u poruci Zlatku V. Stevanoviću. Kao što rekoh, dobro je imati sagovornika.

12:15

Odslušao sam priču o frilenserima na Netokraciji.

Netorkacija servira prilično kvalitetan sadržaj. Ovaj video mi stoji već petnaestak dana, ali sad sam ga otpisao. Kao se osećam malo bolje, ali i dalje sumnjam da će se išta popraviti po pitanju položaja radnika na internetu.

Možda otići u Makedoniju? Oni makar znaju Originalan jezik, a ne bi bilo loše čitati Bužarovsku u originalu.

Eto nečega o čemu može da se mašta.

Vreme je da nahranim Teksta. Onda ću da nahranim i sebe. Posle toga ću već nešto smisliti, ne brinem se šta će biti sa ovim danom. Ponedeljkom sam najjači od svih sobakaista, delom zbog toga što sam trenutno jedini registrovani, ali delom i zbog toga što volim nove početke. Ja verujem. Ja sam verujući čovek. Da nije tako, odustao bih odavno.

Možda bi me to spasilo… Ulazim u petu godinu Sobakaista. Ako za deset godina budem pričao isto, neka me neko uspava.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Last modified: November 22, 2020

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.