15:02

Dnevnik je radost teksta.

Tekst peva u Dnevniku.

Igram se sa bratanicom. Pravimo kratak animirani film. Zapravo, koristim je da testiram ideju sa tehnikom stop montaže. Ujedno provodimo kvalitetno vreme zajedno. Aplikacija bdije nad mojim aktivnostima, beleži utrošeno vreme, skuplja podatke za najlepše grafikone mog života. Pokrovitelj ove statistike je r/dataisbeautiful.

Deo teksta je izgubljen zauvek. Mogu da vam prepričam šta sam napisao u njemu, ali to ga neće vratiti. Nestao je zauvek.

Problem je nastao u unakrsnom dopunjavanju teksta. Pokušao sam da ubacim fotografije sa telefona, a nisam sačuvao ono što sam napisao ovde, pa je tekst nestao nakon ponovog otvaranja dokumenta.

Lako je cepati stranice iz virtuelnog Dnevnika.

Fotografije prinosim kao dokaz svojih izuzetnih igračkih sposobnosti. Sinoć sam pobedio dve partije Katana i to mi je sasvim dovoljan razlog da se na neko vreme oprostim od ove igre i mnogoigre koja nas okuplja oko njega. Iako nisam nedeljama pobedio nijednu partiju, sinoć sam uspeo da izvojujem dve vezane pobede. Igrao sam plavim figuricama.

Vratio sam se kući oko dva posle ponoći i nisam mogao da zaspim do pola pet. Tok misli se prelivao preko margina, a ja nisam ni pokušao da ga obuzdam. Seo sam u kanu, prihvatio se vesla i pustio se niz tok. Stigao sam daleko. Nešto od toga sam sačuvao u vidu zapisa na beloj tabli (za one koji žele da povire u taj deo, predlažem da pogledaju fotografiju u pričicama-blejačicama na zvaničnom Instagram nalogu litero-igre Sobakaisti), a nešto je zabeleženo u audio formatu. Nešto od toga ću podeliti samo sa članovima fan kluba, a nešto će biti dostupno svima. Deo toga čeka na moju smrt kako bi bio dostupan svima.

15:47

36 minuta i 25 sekundi igranja sa bratanicom. Kasnije ću montirati filmić koji je napravila. Radim to zbog vežbe, a i da je ohrabrim da razmišlja u pravcu stop animacije i igranja istom. Takođe ulažem u naš budući odnos u kojem eksploatišem njenu igru zarad sadržaja u litero-igri Sobakaisti. Nisam bolji od drugih poslodavaca, čak sam i gori, jer ja koristim dečiju radnu snagu, nečiju igru i nevinu sreću procesuiram i koristoljubivo uzimam za sadržaj svog projekta.

“Gde će ti duša?”, pitala me je imaginarna prodavačica cveća na uglu Rajićeve i Kralja Aleksandra.

Ne znam gde će moja duša, ali znam gde je Kaneova!

Kane je jutros pevao “I wanna be adored”. Kupio sam mu kartu za Mardeljanov koncert. Biće to prvi nastup na koji sam otišao od početka Korona serijala. Nisam mu još rekao, ali znam da će se obradovati.

Kao da je nešto predosećao, ovih dana je slušao samo rep. Prvo Zicer Inc, a onda i ostale sa liste koji su nailazili: prvo južnu prugu u čijoj lokomotivi čade Spejks Noksi, Nihil i Summer Deaths, a onda i 021 ekipu predvođenu Kumelom. On se ne stidi činjenice da je slušao onu jednu stvar od Raste i Relje. Na toj plejlisti se nalazi i nova stvar od Vizelja – Ne vidim te od dima. Može se reći da mu je to himna ovih dana.

Neću još da mu otkrijem, ali znam da će trećeg oktobra biti na jednoj svirci o kojoj je puno maštao. Nije još fora da vam kažem, možete i vi malo da se pitate – gde li je krenuo šešir njegov? – ali budite sigurni da će napisati tekst o toj svirci, a verovatno i o albumu koji mu predstoji. Znači – Kane se vratio!

Da, Kane nije ni odlazio, uvek je bio tu, sa obzirom na to da je njegov život i postojanej laki nivo litero-igre. Kad je on u pitanju, ništa mi nije teško. Osvajam maksimalni broj bodova, igrajući se šeširom, dok iza leđa, levom rukom kucam njegove recenzije. Brt Kane, dobri izgubljeni stoner iz Milanskog predgrađa, odsečen od svoje porodice i kulture, spašen domaćom scenom koja i dalje pluta u ovom minskom polju.

Pošto sam isplanirao da pišem do 16:00, opraštam se za sada. Možda se kasnije vratim u tekst, možda se setim još nečega važnog, ali ništa od toga pre 6 sati, jer imam čas sa Fićom, a za njega moram da spremim jedan uzbudljiv, izazovan čas koji će nam obojici biti zabavan.

Do sledećeg upisa.


Želiš dojave iz litero-igre? Upiši se!

Želiš da Sobakaisti rastu? Baci kosku!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: September 23, 2020

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.