11:41

Сви смо свемирцоти.

Valentino Bošković – Mala Praska

Сада разумем Валентинота. Ми смо се оградили од свемира као да имамо икакву вољу над њим. Земља је планета, равна или онаква каква заправо јесте, а око ње су још милиони сличних, али ниједна погодна за наше крхке конзоле, ниједна искрено добронамерна и на крају препуштена на милост и немилост најгорима од све њене деце.

Mi smo svemircoti. Ne možemo to da otresemo sa ramena. Rodili smo se ovde, ali ne moramo da stanujemo u istoj kući sa roditeljima. U redu je da iznajmimo neko sazvežđe na dovoljno velikoj udaljenosti odavde.

Zarad istinitosti izazova “365 dana tekstom”, objavljujem u pola priče, jer već je 11:48 PM.

12:11 AM

Desilo se.

Greškom, zatvorio sam sve prozore. Siguran sam da je na njima bilo mnogo važnih informacija i inspirativnih klipova koje sam ostavio za kasnije, ali omaška – potkrala se greška u zaboravljanju da imam 2 otvorena magnus-prozora: jedan sa maskom Zoroa, u Private, i jedan dvokrilni, standardni; upravo taj koji sam zalupio.

Eh.

Ali to je bolje za mene. Odbacio sam barem 2 sata utrošenog vremena na Starog Stefana koji je odlagao stvari za kasnije. Novi Stefan to ne radi. On ne ostavlja nagomilane materijale, kao što ne bi ostavio ni nagomilano suđe u sudoperi, čak ni kada iznajmi gajbu koju će čistačica do detalja očistiti nakon njegovog odlaska.

Ne.

Disciplina pre svega. Ne grizi previše, jer lako se udave pohlepni psi. Pileće kosti su najslađe, ali pršte u komadima pred grlom.

Zato, ovaj Stefan koji u ovom trenutku upisuje ove reči, prihvata sutrašnji dan i sve što dolazi sa njim.

Prihvatam sutrašnji dan i sve što dolazi sa njim.

Stefan Stefanović – Dnevnik Igrodršca; 25-1-2021; http://gamemaster.sobakaisti.org/25-1-2021/

NOVINA

Sedi da ti pričam!

Kupio sam si ukulele.

Ne znam koje je marke i, pravo da ti kažem, nisam siguran ni kako se svira, ali sam ga kupio. Otišo lepo u prodavnicu i kupio. Pa tu na Slaviji, pa blizu Karađorđevog parka. Malo je zavučeno ali može da se nađe, ja sam gledao na Guglu, pa sam pratio mapu. Ma znam, ali to mi je najlakše, nisam dugo bio u Begeu, zaboravio sam sve, brate jesi lud.

Ali vidi šta sam kupio, baš lepo izgleda!

Pa treba da provalim akorde, zato što su žice u drugačijem rasporedu. jeste kao gitara, ali malo je drugačiji sistem. Pa to – mala gitara, ali ovamo imaš 6 žica, a ovde samo četiri i nije isto – mislim da je prva G, a poslednja C, i onda možeš jednim prstom da praviš akorde.

Ma ja sam to uzo da počnem malo neke vesele pesme, ne mogu više sve ovu depru, ubi me, brate moj. Hoću da napravim neko veselje, nešto što možeš da sviraš ljudima dok čekaju u redu u supermarketu, nešto na šta će da se osmehnu. Kapiraš?

misim biće tu depre i dalje, siguran sam, nije da sam do sada napravio neku veselu pesmu, pa će sad odjednom da krene. Ali mi je to plan. Počeo sam već jednu, ali ti ne možeš da je čuješ, jer nisi član internacionalnog fan kluba litero-igre Sobakaisti kao pravi saigrači, nego gledaš sa strane i komentarišeš, umesto, brajko moj, da se latiš lopate i kreneš da tovariš iz stvarnosti u litero. Pusti te priče.

To je kao onaj tip što je komentarisao Solidarnoj kuhinji da on odustaje od daljeg praćenja njihovog rada i dodatno povlači sve lepe reči koje je imao njima, samo zato što ta ista Solidarna kuhinja podržava organizacije koje hrane i druge ljude bez obroka.

Druže, kako da ti kažem, lepe reči nisu još nikoga nahranile. Jesu bile od koristi i jesu činile dobro, ali nisu baš nijedan hleb podelile sa gladnim. A ekipa koje se odričeš jeste.

Stoga, oni fensi, ti nula.

Tako da, brale moj, odjebi ti sa tim pričama. Ako oćeš da se pridružiš Internacionalnom fan klubu litero-igre Sobakaisti, onda je red da doprineseš. Vidi ti kako ćeš…

laku noć

Taman na vreme.
Otpisujemo noć.

Restart.

Pa sve novo
sve ispočetka.


Želje, pozdravi i pretnje stižu na imejl adresu ako je upišete u polju ispod:

Ako hoćete da ne režimo na vas, bacite nam kosku na Ko-Fi stranici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: January 26, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.