14:09

Крај октобра, још мало па ево га.

Зато Денис Катанец – тужни Дена, како каже хрватски писац по имену Свен.

Прва Лајкина свирка са Катанецом – е, то је прича!

И испричаћу је.

Данас је ударнички понедељак. Немам пуно часова, али имам много жеље. Јутјуб ми је бацио препоруку за видео у којем сам препознао мог првог ученика, са заставицом Аустралије, док изговара: причај српски да те цео свет разуме.

Изузетно!

Нашао сам онај термин који ме је синоћ мучио – опортунитетни трошак. Време које уложим у један задатак је истовремено оно време које нисам уложио у нешто друго. И тиме се водим – да ли је корисније да у наредних 20 минута, док чекам на почетак часа, листам објаве на друштвеним мрежама, или да пишем, пишем, пишем?

Као што видите – боље је потоње. Писање леба не једе, а може да користи за једно 10-15 година кад цена речи скочи.

Данас ми је, осим пратећих задатака, главно да направим план деловања до краја године. Још само 2 месеца и опраштам се и од 2021. године, али ћу у игри добити још коју недељу више, пошто пресек следује на Кинеску нову годину. Дефинитивно је време да куцнем чашу, накашљем се и поздравим окупљене. Нема нас пуно, али смо ту, из дана у дан. Треба именовати пријатеље, треба уперити прст у непријатеља, треба.

Кораком напред.

A dok koračamo, cena benzina skače:

Srećom – moj auto je u kvaru.

16:26

Šta smo naučili danas na času španskog?

  • Ima mnogo prošlih vremena u španskom.
  • Za početak – daj jedno.

Huan mi je objasnio kroz zanimljivu pričicu, što me je podstaklo da malo kreativnije razmišljam o svojim časovima. Mogao bih da radim priče o Sobakaistima kao materijal za časove. Kroz te priče mogu da provučem sve što je u nastavnom planu, a ujedno i proširujem rukavce za istorijat Sobakaista.

Bilo kako bilo iliti De qualquier manera, evo šta kaže Juan:

Ovo što je ispričao je zapravo pošalica španskog komičara, glumca i crača Migela Gije (Miguel Gila). Razumeo sam 80%, ali kada to priča Migel, možda 20.5%. Što nije loše, jer nisam ti ni ja neki student španskog. Po ESPAÑOL svesci, poslednji put sam se školski bavio jezikom 19-og jula.

Имам човека за шпански, радим на томе. а овај дневник, то ми се одштампало пре неки дан, служи као бележница радног процеса у периоду грађења литеро-игре Собакаисти. Ко зна колико ће ово да траје и докле ће да иде, али архива постоји и једног дана, ако не студенти књижевности, а оно макар психологије, ишчитаваће линије и повезивати целине уз а-ха! тренутке којима се сви људски обрадујемо.

МАСТЕР

Размишљам и планирам. Одавно нисам био студент, а штреберски сам студирао. волео сам спискове са литературом, па сам се и овом обрадовао. Упитно је колико ћу стварно прочитати, али желим. Имам мотивацију. Поготово ако успем да научим нешто о чему немам појма, као што је четврта наставна јединица на предмету Програмирање за уметнике 1: Програмски језик Пајтон. Биће то интересантно, стварно се радујем што ће ми се мозак топити од труда да схватим нови језик (а свима је јасно колико сам лош у учењу новог језика).

Знам шта радим, већ сам ту.

Настављам до вечерњег блока часова.

22:50

Otpozdrav.

Šta god uradio – sutra ima još, a to je ono najbolje u celoj ovoj priči.


Mejl na mejl.

Baci kosku da se igramo!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: October 26, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.