11:11 PM

Бирам овакво мерење времена због згодне симетрије.

Данашњи дан ме је коштао. Добио сам и рачун.

али вредео је.

Ухватило се два-три дана да сам нашао слободно време које сам пропустио да исклизне између јоргана и јастука. Овде је и даље хладно, па ТА пећ укључујем на јефтинију струју у току ноћи. Долазили су мајстори, мој најбољи пријатељ из основне школе, мој презимењак и саборац из најмлађих дана. Кева га је увела у моју спаваћу собу, без куцања, обавештавајући ме у кораку да је довела мајстора да погледа прозор.

Ма све ће то да ти скине Циф.

рекао је мајстор.

Време је прошло између неколико апликација које сам насумично окретао, завирујући у статистику и бројке иза којих су били људи, њихова лица и профили, од којих ниједно није било њено.

Milano VS Crvena Zvezda

Gledao sam utakmicu.

Ovo je zasigurno prva utakmica u poslednje dve godine koju sam pogledao od početka do kraja, sa istinskim interesovanjem.

Hteo sam da vidim kako Ibrahimović igra, jer mi je prva asocijacija bio snimak u kojem prepoznajem mnogo čega našeg. Bezimeni glasovi iza kamere koji dobacuju uvrede na Originalnom jeziku, ne znajući da su te reči već potrošene i da u litero-igri ne vrede ničemu.

Otkrili su mi utakmicu sa svetskog prvenstva na kojoj je Ibrahimović dao 4 gola, od kojih je poslednji najbolji pogodak koji sam video van Pro Evolution-a.

Koliko mašte u tom čoveku!

prokomentarisao je komentator Ibrahimovićevu blokadu golmanskog ispucavanja, za koju je kažnjen žutim kartonom.

Razmišljao sam da uradim transkript jednog dela utakmice kao materijal za vežbe mog novog učenika iz Australije. Pitao me je da li pratim sport u Srbiji i malo se razočarao na moj odgovor, ali uprkos tome što se ne bavim fudbalskom mafijom, znam ko je Đoković i imam u folderu na desetine mimova koji će poslužiti kao nastavno sredstvo.

Dobra utakmica. Mislim da je Zvezda zaslužila onaj korner. Da sam sudija, dao bih im tu mogućnost, makar zbog priče. Zamisli taj preokret da u poslednjoj sekundi Zvezda postigne pogodak i time osvoji pobedu. Zar to nije bolje od nerešnog rezultata i statistike koja vaga u tuđu korist, uprkos odličnoj igri. Srčano. Stameno. Silovito.

Trumanov Šou

Odgledao sam i dobar komad programa koji inače ne bih.

Znam za Kafe Zale preko Marke Žvake, ali nikada nisam išao dublje u njihove dnevne klipove i strimovanje kojim zabavljaju donatore iz etra.

No, pušten mi je ovaj video, a za njim i ovaj.

Hose Armando, junak klipa, živi Trumanov šou, ali ovaj savremeni, jeftini, analogni sajberpank u kojem se drška kamere isteže da bi oko povirilo u tanjir pasulja iz kojeg mora da srče preko kriški hleba, kao na zadušnicama. Neko to od gore vidi sve, a on stidljivo pita koliko minuta.

Zahvalan sam što sam i to iskusio, ali da sam birao – ne bih.

Otkrića

Ali u tom spletu misli, došao sam i do nekih dobrih žarišta za priče na kojima radim. Npr.

 • Šta rade građani Dogvila da bi se odužili za svoje bivstvovanje u prestonici? Šta je njihova obaveza? Kako se rangiraju i kako doprinose? Sve je to za nečiju zabavu! Simularnice u kojima šljakaju svoje smene, dajući svoju realnost u svrhu litero-igre Sobakaisti. Za to vreme kojim pune sadržaj litero-igre, dobijaju svoja građanska prava. Oni bolji igraju heroje, a oni druge pešadiju. Neko to od gore vidi sve.
 • Scena u kojoj Kane dovodi Elizabez u Atlantis klub da bi je nabacio ekipi. Igraju igru u skidanje, a koriste one karte što mi ih je pokazao Bona… ne znam kako se zove ona igra sa novčićima i mačevima. Ali to! Dva tipa se svađaju oko pravila i ko treba da se skine, ne kapirajući da nije poenta u njima već u Elizabeti.
 • Tarot karte kao element priče.
 • Ne mogu da pravim unapred kada nemam utemeljenu osnovu na koju lepim.

Закључак

иако је ово први дан у којем сам чекирао црно поље у категорији Челенџ, срећан сам што сам га живео.

Ја сам генерално срећан човек.

Само ми је тешко да се отргнем од свакодневних реалија које ми узимају енергију и спутавају ме да пратим свој корак.

Но, ипак сам закорачио. Прекрижио сам оне главне тачке, за које сам добио признаницу. Ускоро ћу их поделити са члановима фан клуба. Да, да. Биће и тога. Онли фанс Собакаисти!

До тада, лаку ноћ.

Сутра ће да буде боље, него!


Mejlovi se šalju kad-kad, ali nikad ako nisi na listi:

Od ljubavi se živi samo ako je to donacija preko Ko-Fi platforme.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Last modified: February 25, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.