19:49

Utorak. Ali kao da je ponedeljak.

Danas sve po spisku.

I delim, iako nije planirano i organizovano, ali delim. Kačim, postujem, tagujem i obraćam se direktnim porukama.

Ovogodišnji izazov neće trpeti dok je ovakvih dana.

Slušam Meksikance, gledam Srbe, učim Italijane i sanjam Mađare. To je najbolji opis onoga što mi se dešava. Čavela Vargas peva iz žila. Saosećam se.

Rokovi su došli mnogo brže nego što sam očekivao. Zaskočili su me, a ja sam ostao nespreman. Imam samo ovaj izazov kojeg se držim i kojem dajem, ali u trenucima slabosti, samo malo mi fali da odem na dremku i propustim šansu da budem bolji. Mogao sam sada da leškarim, a ne da sedim za tastaturom, leđa neprirodno ispravljenih, u inat bolu i pravilima.

E da, mogu sad da vam kažem: prvi video iz OGL serijala će pričati o inatu. Dobra reč. I dobar povod da se krene.

Ali ovo je prvi mesec, još 5 dana, a ja nemam nikakav video. E pa ne može tako kolega! Mora da se napravi nešto za godišnjak Sobakaista. To je glavna stvar. Ne bih da propustim priliku da ovo bude još jedan dobar povod da se nešto dogodi. Ma da, gledaj, samo ću da prepričam šta sam radio u litero-2020. godini i onda ćemo odatle nastaviti.

Željan sam posla ko Alija Sirotanović.

Toliko sam izložen da sam počeo da pravim i memove na temu litero-igre. Neka bude svega. Pogotovo memova.

Inače, ja ga ovako i izgovaram: MEME (N. sg.), MEMOVI (N. pl.)

Mogu oni meni da objasne kako se to izgovara i iz kojih razloga, ali ne mogu da promene činjenicu da se u litero-igri Sobakaisti ovo izgovara kao meme i da, hteli to ili ne, ne mogu da promene jezik koji je u vlasti igrača litero-igre Sobakaisti.

Pa prema tome, biće još memova, a ovom prilikom moram da repriziram jedan od prvih, na koji sam posebno ponosan:

Dakle, ako ima vremena za memove, ima vremena i za sve drugo. Umesto što klonem uz jedan Star Wars fan-film iz Srbije, uvek mogu da radim nešto korisno.

Posle ovakvog uvoda i cimanja, sada sledi onaj teži deo: Kaneov tekst o žurci na kojoj sam bio u subotu.

braća žur braći

Braća Šćepanović.

Pozvani su da budu di-džejevi na Petom rođendanu Sobakaista u avgustu 2021. godine. Odmah ih bukiram. Oni su ti. Onakav žur, onakvo zezanije.

Posle one žurke na kojoj su mi spasili život, ne ostaje mi ništa drugo nego da Kane to zapamti za obojicu. Šešir njegov je neplanirano iskočio u sred žurke, ali do tog trenutka sam već bio pod utiskom i u dobrom raspoloženju. Sigurno je za to zasluženo i točeno, kraft pivo. Pio sam ono jače, tamnije. Skupo je, svakako, ali ja sam bio na ekskurziji, sa namerom da se provedem bez zadrške i računice. Toliko sam bio darežljiv da sam hteo da doniram više novca za muzički dinar (odvikli smo se od starog, dobrog kićenja miksera novčanicama od 1000 din), ali mi je organizator rekao da ne ide sve njima, pa sam odustao.

Nikada pre nisam igrao u dijagonali između kajaka i jedra, nad narandžastom baywatch bovom i gumom za spasavanje u istom dezenu. U mom životu, takve žurke su retke i mora mnogo toga da se poklopi da biste me zatekli u jednom takvom prostoru, pogotovo u doba pandemije.

Jedini razlog zašto ne brinem je što znam da je moja porodica već prošla kroz to i sada nema razloga za osećaj krivice – sve što uradim, sebi ću prvom.

Nadam se da nemam nikakve simptome (pomirisao sam kesicu sa lavandom radi testa), ali neću kukati ako se nešto dogodi. Sam sam kriv i potpuno prihvatam svoju odgovornost.

Ali neću se još vakcinisati. Ne zbog drugih, ne zbog trenutka, već zato što moj plan da od svega koristim priču. Ako se vakcinišem, to je zato što krećem na put po Srbiji. Idem u svako selo, pred svaku kuću, u sve kute Sobakaisti da povire, pa da onda kažemo – ova mapa je ovakva, evo, istražio sam.

Za tu priliku valja primiti vakcinu, a kako ja mislim da je kranje vreme da nas kolonizuju drugačiji od nas, uzeću kinesku. Dosta su nas Ameri i Rusi razvlačili, vreme je da i neki Kinez omasti nausnice ovim psetom.

Eto. To je plan. Sada sve drugo, po spisku.


Kako biste bili otporni na realnost, neophodna vam je nedeljna doza Sobakaista, koju najlakše možete primiti elektronskom poštom. Upišite se u mejling listu:

Kerovi su vakcinisani i retko ujedaju, ali su uvek gladni, pa možeš baciti kosku na Ko-Fi stranici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: January 26, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.