21:10

Dobro veče.

My name is Stefanović. Stefan Stefanović.

I danas sam prvi put išao lajv na YouTube kanalu Sobakaista. Bilo je zabavno. Izazovno, ali sa obzirom na to da sam realizaciji pristupio bez ikakvog opterećenja, rekao bih da je prošlo bez većih problema.

Bilo je tehničkih problema i komplikacija tehničke prirode, ali ono što sam govorio je bilo smisleno, pa iako nabacano, govorio sam u kontinuitetu, bez blokadi. Bilo bi bolje da sam imao koncizniji plan, ali želeo sam da bude što spontanije.

Pričao sam o litero-godini, o razlogu zašto računamo vreme po kineskom kalendaru, citirao sam printskrinove sa Diskorda. Pričao sam malo i o jeziku i o tome kako će budući video snimci imati i tu priču u sebi.

21:25

Zaneo sam se pa sam se zagledao u jutjub podešavanja i statistike. Uvideo sam da nemam pojma kako ova platforma funkcioniše, tako da ovi lajvovi možda ne budu tako korisni kao što sam mislio. Meni je želja da imam neku vrstu arhive i da koristim te video sadržaje u budućnosti. Ako u sat vremena kažem makar jednu pametnu, smislenu i dobro izrečenu istinu, ti lajvovi će imati smisla. Nemam nikakva veća očekivanja od toga da se vežbam pred virtuelnom publikom.

Ali ne bih voleo da ne mogu da koristim taj video sadržaj i da YouTube nad njima vrši svoje oglede. Na to sam pristao još kada sam upisao svoj imejl…

No, nije važno! Lajv je bio uspešan i zadovoljan mogu da se odjavim iz današnjeg dana.

A sledeći će biti još lakši, nadam se i bolji.

Sat strima sredom.

to je naš moto.

Sledeći ću početi pričom Ja.

Citati za Ja: Prokleta avlija, Niko niko kao ja, npr. Ja, glagolski oblici koji daju informaciju o subjektu, predstavljanje… Odatle priča o imenovanju.

Danas sam počeo ovim prinskrinom:

Ovo će biti moj Jokić zove na basket. Videću vas 2027 kada budemo ulazili u 11 godina Sobakaista. E, moji vi, nemate pojma šta vam dolazi.

Ali ima ljudi koji znaju. Sa nekim moram praviti all-star tim. Već imam čoveka na umu. Hvala mu što je tu oduvek, čini mi se, iako smo se upoznali nešto malo pre moje 20-te, a do sada nismo imali više od 12 sati razgovora. Ipak, taj čovek je tu, a iz istinskog poštovanja prema njemu i ličnoj želji da takve ljude fascniram, imam motivaciju da iznova i iznova pokušavam. Jesam li juče delio ovaj video? Nije ni bitno – poenta je imati cilj, kao i lični smisao zašto nešto radim.

Kad kažem da se igram, ne mislim da je to išta manje vredno nego kada kažem – živim.

Hvala ti.

A hvala i tehnologiji.


Upiši se:

Baci kosku!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: February 27, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.