11:51

A ne, ne, ne i NE!, dragi voajeri (jer voajeri su svi koji vole da zavire u tuđe dnevnike, makar oni bili i javni poput ovog). Ne, danas nije jedan od onih dana kada sam ustao na levu šapu, preksano da započnem bilo kakav jutarnji ritual, od buđenja razočaran danom kao čovek koji ugazi u pseće govno na ulici. Ne, ovo nije takav dan.

Iako sam ustao pre nešto više od dva sata, što po standardima koje sam zacrtao nije dovoljno rano, ipak sam uspeo da uradim ono najvažnije za konzolu, nadoknadivši tako jučerašnji propust i potpuno zanemarivanje tog dela litero igre. Pozdrav Suncu, jutarnja joga, teretana (3x40kg benč presa, 4x10kg biceps, 3×40 trbušnjaci) i meditacija su mi pomogli da, za nešto manje od sat vremena, dobijem nalet energije koji nameravam da trošim do kraja dana. Spisak nije tako gust, ali je važan.

Majstor Radovan je u drugoj prostoriji, radi završne radove šmirglom. Verujem da ću već u toku sledeće sedmice moći da se uselim u kancelariju. Radujem se i pocupkujem u tekstu od uzbuđenja.

Bilo bi još bolje da platforma Payoneer nije sinoć javila da se našla u sred finansijskog skandala zbog kojeg su sve transakcije i podizanje novca blokirani do daljnjeg. Mogu da se nadam, onako snažno da se nadam, napetih žila, usredsređen na ispunjenje želje, da će se sve to rešiti pre nego što dođe trenutak da se majstori isplate, baš na vreme kada mi stigne kartica, koja će, nadam se, raditi i koristiti odmah, a ne nakon provere i promene, o kojoj se tvituje zbog ovog skandala.

Skandal je baš dobra reč, zar ne?

Verujem da će se sve to složiti na mesto. Zaista, brinem tek onoliko koliko je to zdravo, ne mogu baš da budem potpuno hladan, kao u slučaju Lajkine električne gitare za koju sam utvrdio nakon karantina da je ukradena iz prostora gde smo probali. Ne sumnjam ni na koga, a Lajka je ipak više vezan za akustičnu gitaru, tako da mi je ovo znak da se rešim opreme koju koristim za električnu gitaru i posvetim se akustari.

Dakle, novčane brige idu u korak sa brigama o koroni, koja je sada, u mom slučaju, i interkontinentalna, jer mi je brat u Americi i vozi kamion, što ga dovodi u grupu onih koji su izloženiji virusu, jer su u kontaktu sa drugim ljudima, mada mnogo manje nego ljudi u proizvodnji i utovaru.

Moja draga je dobro, hvala na pitanju. Sve je u redu, danas je izašla iz bolnice i sad može da se nervira oko drugih stvari, kao što su uplate na Pejoniru ili organizacija mini turneje u tri grada, od kojih je svirka u njenom gradu već promenjena, jer je klub otkazao zbog nekog problema koji može da zadesi takav klub.

Eto, ima i toga.

Danas nemam nikakvu priču da ispričam, ovo će biti jedan od onih niza tekstova zbog kojih će se studenti književnosti nervirati, jer nema sadržine, samo podataka, samo gomile date zbog koje će morati da zapošljavaju superkompjutere koji će po ključnim rečima pronalaziti važne deonice. Ovako više ne ide, stvarno, pa ko želi ovo da čita, majku mu!

Ne znam ko želi da čita, ali sigurno je da sam ja taj koji želi to da piše. No, spisak ima još tačaka koje treba ispuniti, tako da ću za sada odložiti tekst sa strane, u jedan od otvorenih prozora na ovom lisičjem pretraživaču, pa ću mu se vratiti uskoro.

U 13h imam čas, čisto da napomenem ako me nema. Inače od jutros slušam samo ovu stvar:

15:55

Ma ne može bolje, ako mene pitate.

5 minuta pred sledeći čas. Osećam se odlično. Može li se ovako svakog dana? Valjda je to do mene.

Dogovaram se za jedan aktivistički multiplejer sutra. Hteli bismo da očistimo obalu Despotovice, pošto je poplava izbacila gomilu đubreta na nasip. Videćemo da li možemo da se organizujemo za tu akciju, ali to bi bila neka probna verzija mnogoigre.

18:20

Nije ni meni strano očajavati. Ma kakvi, znam ja to dobro da radim. Razloga za očaj je pregršt. Činjenica da je Payoneer platforma pala baš sada kad sam se ja uključio u njene tokove može da bude još jedan dokaz da je litero-igra samo o meni, ali ja to nikada ne bih zaključio tako, jer nisam jedini koji je pogođen ovim problemom, trpim ga kao i svi, ali sam sigurno jedini koji je 2 meseca skupljao novac, iščekujući dan kada će mu kartica stići i kada će, sa velikim zadovoljstvom (con mucho gusto) podići svoju prvu platu na svojoj prvoj (tehnički drugoj) master kartici.

Sada se to neće desiti. A majstori će završiti svoje poslove. Majstor Radovan je pri kraju, još samo jedno krečenje u ponedeljak i kancelarija je spremna, a Rade stiže sa policom do srede, a do tada će Goran električar sve da reši što se tiče utičnica, prekidača i plafonjere. Sledeće nedelje u ovo vreme, dakle četvrtog jula, na veliki američki praznik, svečano ću održati svoj prvi čas u mojoj novoj kancelariji.

Oh, kako se samo radujem.

Možda se to ne vidi dovoljno dobro iz prethodne rečenice, tako da ću je pojačati jednim znakom uzvika: Oh, kako se samo radujem!

Danas pišem uz marginu, kako bi rekli u litero-igri, ili uz kurac, kako bi rekli u stvarnom životu. Ali ako je litero-igra stvarni život, onda se može reći da pišem uz kurac, bez nekog posebnog plana i razloga zašto to radim. Bilo bi bolje da čitam, to sigurno. I uradiću tako, ispuniću taj zadatak sa spiska, a onda, ako mi pretekne reči, vratiću se ovde da nastavim sa pisanjem uz kurac. Uskurac.


Da biste direktno iz litero-igre dobijali mesečne dojave u vaše virtuelno poštansko sanduče, upišite se na našu mejling listu:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: June 28, 2020

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.