8:48

Aj da kažemo da se Bluzdog rodio u 21:00.

Poželećemo mu srećan rođendan.

Ne znam koji je po redu, a mrzi me da tražim po arhivi. Istina je, mnogo sam zagrizao kada sam ih devet nanizao u foldere. Mislio sam ići će brže ili ću raditi samo to, pa će biti lako. No, još nisam na tom nivou. I dalje pravi život uzima od litero-igre, a vreme ne može da se umnoži i sa godinama mi sve brže prolazi.

Ali nije mi loše. Ko god da me pita, rekao bih da sam srećan. Čak i kada sam depresivan, svestan sam da sam srećan čovek.

Analiza igrarnika u pohodu Astor Lajka na Majorci

Moram da se pohvalim, radio sam na videu. Kako to naslov kaže, biće to prva analiza, ono što u Jutjub formatu zovu komentarisanje. Gledaću nastup Astor Lajke na buvljaku u okviru Sofafest-a i govoriću o džemovanju kao mogućoj mnogoigri. Za džemovanje je potrebna muzika, a muzika može da se napravi od svega. Lako je kad su tu ljudi koji sviraju po struci, ali uzbuđenje je isto i za onoga koji otkriva da mu je dovoljna konzola sa kojom se rodio: barem jedan esktremitet koji može da posluži za ritam i glas, kakav god on bio.

Nemam plan kako ću i šta ću sa objavama i videima. Probao sam ovaj nedeljni format, jako je nezgodan. Ili barem ne uspevam da se priviknem. Obaveze me preplave i ne mogu da postignem. Uvek pričam da bi život u stanu rešio puno toga, bio bih efikasniji, ali to je samo izgovor. Ako sam mogao da radim u prodavnici tepiha na +36 stepeni, mogu i da pišem iz kancelarije i da postižem.

Postižem. Voleo bih da je više. Ali mi se čini da je ovo prirodni put. Žvaćem to što sam zgurao u usta i pokušavam da pojedem prvo one najlakše delove. Uviđam šta mogu i koliko bih mogao. Mislim da sam na pravom putu.

21:00

Srećan rođendan, Zorane Ponjaviću Bluzdože!

ovo je prvi dizajn za rođendanske čestitke Sobakaista. Od tada nismo napravili ništa novo. Fale nam dizajneri. Ajde bacite nam čestitke da imamo za ubuduće. Ajde, kako sam ja mogao da kupim iskorišćene novogodišnje razglednice (pretpostavka je da su tako prodavane jer je neko skidao markice sa njih pa su mu ostale, ali ne znam da li to ima smisla), tako isto možete vi da skrpite neku vašu i da to bude naše, znaš… ajde.

E, a u tom folderu gde je ova razglednica, ima još neiskorišćenih materijala:

Ovo je prošlo, a ja nisam ni znao… ovo je iz onog početničkog perioda kada se mnogo stvari stavljalo na papir i isprobavalo, ali puno toga je bilo prezahtevno.

No, ostala je uspomena [прочитано гласом певаљке]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: February 28, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.