10:36

“Добро јутро свима, осим онима у које не верујемо.”

Тако сам започео јутро, првим текстом у 8:05 на званичном Твитер налогу литеро-игре Собакаисти. Кујем навику да дан завршавам и започињем кратким текстом. Јутро је за #литеродобројутро, а ноћ за #речдана.

Песма којом сам поздравио себе:

Волимо ли сви сунчев зрак? Чини ми се као да ми фали нека реч за саншајн.

Данас ће бити радан дан. У току је мој први час, који немам, јер је ученик јутрос добио сина и путем мејла ме је обавестио да неће моћи да стигне данас, али да се вероватно видимо у четвртак. Постао је отац у 50-ој години. Честитао сам му и пожелео срећу њему и његовој породици. Видећемо се у четвртак, но вориз.

Овај понедељак се разликује по томе што имам два пробна часа са новим ученицима. Једна је Немица удата за Србина, а други је Швеђанин ожењен Српкињом. Хвала свима који шире Оригинални језик ван граница државе у којој је он у званичној употреби. Хвала им и због мог посла, а и због литеро-игре. Леп је ово језик, треба да га шаљемо даље.

Данас ћу тим језиком говорити минимум 6 сати оналјн, а пре и после тога ћу писати њим. Отуда и ћирилица, данас идемо у језгро, хард кор, бајо мој, само ћирилица и ијекавица. Нијесмо ми од јуче.

Дневни списак је присутан и откривен.

Ово су планови, али мало руках, малена и снага, па увек постоји опасност да дан пропадне кроз рупу у мојој глави и заврши се лењим премештањем са кревета за радни сто.

Но, даћу све од себе да се то не догоди, а почећу тако што ћу урадити вежбе, цео серијал посвећен конзоли, од истезања и мини јога вежби, до целог тренинга са апликације + медитација и туширање. Имам сат и 14 минута до почетка следећег часа, првог часа са новом ученицом из Немачке, мотивисану за учење љубављу према изворном говорнику Оригиналног језика.

Враћаћу се у текст често, то је сигурно.

До следећег записа – срећан рад и почетак недеље. Љуби брт.

[…]


Glavne poruke iz litero-igre mogu da stižu i na vašu mejl adresu, ako se upišete u listu:

Da psi ne pocrkaju gladni, bacite kosku na ko-fi Sobakaista.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: September 28, 2020

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.