21:26

оцењујемо спотове са листе за Адриа награду. поред мене је Андреа Кане, стручњак за све жанрове музичког видеа.

Прва листа: Најбољи видео

 • Nigrutin i Smoke – nije najbolji spot, most def. a ni pesma, ali o tome će Kane.
 • Bučevi – super. U top 3. Za sada navijam za njih. Oni imaju ceo koncept u vezi sa onim što sam pričao u Kaneovom tekstu.
 • Dubioza Kolektiv – blam
 • Zoster – favorit.
 • Kolja – radi na emocije. Glogovac. Bristol. Oproštaj. Odlično pakovanje.
 • Mirna – promašaj.
 • Urban & Div – poslednji put urban u Lauferu. Vrati glavu Masimu Saviću
 • Funk Šui – super na keca, ali pada pri kraju.
 • Šajzerbiterlemon – odličan, ali zašto?
 • Who See – duhovito, nadasve.

Odlučujem da je pobednik: Zoster.

22:42

Možeš ti to. Možeš, brt moj.

Pune ruke posla, a ti tražiš još. To je greška. Ali s njom se živi.

Uključi tu mašinu i pusti je da radi.

Ipak, važnije ti je delo. Pakuj u eko kutije, nemoj da koristiš celofan i plastiku, šalji mejlom, govori videom, budi ekonomičan i produktivan. Reklamiraj se u se i u svoje kljuse. Rečju pravednom od usta do usta. Iz ruke u ruku. Štampaj se i raznosi po ulicama. Ostavljaj tragove. Spajaj krajeve.

Pusti ti njih. Lepo mi je rekao Vilotić: Ti nisi normalan za njih zato što si ti normalan, jer tako treba.

Nije mislio na heteronime, siguran sam u to. Nešto drugo je imao u vidu, ali na pijaci se ne govore krupne reči. Nemam formulisane izjave koje izbacimo u kadru u kojem smo se našli. To je zato što ne znamo da se sve snima. Sve ide. Sve je u ovom trenutku. Znam da me Vilotić ceni i voli, iako mi to nikada nije rekao, a tog jutra je mogao, jer priča je sama naišla, mogao je da me uveri u to da sam zaista dobar i da vredim, ali nije. Propustio je priliku da osvoji 1000 litero-poena.

No, neko to broji, a taj neko sam ja.

Neko to upisuje na papire i skladišti u kutije, a taj neko sam ja.

A pazi ovo šta sam počeo da radim!

Da, da, udario sam mu i video. To je taj kros post koji sam zamišljao. Taktički. Nešto mora da trpi, ali sada radimo ovo. Sada apsolutno radimo ovo, jer do leta neće biti ničeg.

A vakcina?

Naručio sam Kineza. Mislim da sam se tu malo iskurčio. Nije da sad treba da biram koju ću vakcinu. Uzeću koja ima, ako mislim da idem na put. Ako planiram da preležim sakriven u svom brlogu, onda mi vakcina ne treba. No, više se spremam za ovu drugu varijantu. Zato i želim da se vakcinišem.

A Kinez jer sam čuo da su najmanje reakcije. Ja bih da prođem što bezbolnije, jelte, a i verujem da je Kineska medicina u ovom slučaju u prednosti, jer su imali više vremena i bolji materijal za ispitivanje. Ovo je puko nagađanje moje logike, jer sam do sada uložio 12min u istaživanje. Ne interesuje me. To nije problem kojim treba da se bavim, jer važnost i korist od vakcine nisu upitni. Upitno je šta ćemo uraditi kada jato dronova sleti u naša dvorišta pod punom ratnom opremom.

Jedva čekam rat ljudi protiv mašina!

A за наш вечерашњи провод се побринула поподневна дремка.

Списак је исцрпљујући, али морам да кренем да га чистим.

Први на списку: Фајронт у БИГЗ-у. То је текст за Хели Чери. Још од ономад. Наручен, никад испоручен. Рекао сам Ненаду искрено – опрала ме депра. Избедачила ме је та прича сама по себи и никако нисам могао да срочим шта стварно осећам. Али ево, сад ми долази. Фајронт.

Мрш напоље. Сви.

А шта може да каже човек којег избацују из кафане? Канеа избацују из кафане, али неке људе остављају без куће, а неке без смисла.

Биће то добра прича. Ево, прво да ми се напуше курца ови мајмуни из управе! Онај мајун заменик и онај мајмун инвеститор! Ма можете да ме повучете за јаја, ако ме тужите, све ће Стефановић да плати, мене апсолутно заболе патка. Пуца ми шешир, мајсторе, можеш да ми се напасеш муда. Ма надуваш ми кару, бре, мајмуне, ја сам у тој згради јебо, а ти ту правиш апартмане, шта већ. Можете да га дувате.

Е, а после тог истресања, следи мало озбиљнија прича – људи морају да се организују. Матријашија у курцу. Узмите неки велики простор и решите то. Није лако. Али није ни Дому. Ово је кризни тренутак. Било би океј да се донира, ако је могуће, али донације нису урађен посао. То су фластери. Посао је кад заврнеш ногавице, па кренеш по Београду док не нађеш место које би послужило за нови центар. Ако ти се тражи центар. Ако не, изнајми си студио, плати ренту, шта… како смо ми?

Наравно, то ће Кане боље да сложи, битно је да зна шта треба да каже.

23:30

Možda i ja dodam nešto kasnije, ali ako ne bude, ne bude.

Kuda idu sve te priče kada umru?


Mejlovi stižu, ako se upišeš za stizanje mejlova.

Kerovi žive, ako kerove koskom nahraniš.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Last modified: March 30, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.