10:46

Данас ћемо да распремимо све заостало, набацано и накупљено у протеклих неколико недеља.

Игродржитељ је боље, ако неко пита. Ено га, склапа макету Догвила и поставља обојене фигурице на кључне позиције. Како бити
Game Master на мапи од неколико хиљада квадратних километара? Тим питањем се бави, па због тога јутром иде на траку, трчи у осмој брзини са нагибом од 6.5%, док на телевизији иде бокс. Поглед се не спушта на женска тела која подижу тегове, поглед се држи на циљу испред себе, на оном тренутку у којем ће читав свет бити његово игралиште.

Али, док то не успе, мораће много да запиње и да тегли. Зато и чистимо прозоре, крчимо информације, слажемо табаке прича и шаљемо за Немачку у тврдим ковертама.

Јуче сам читао Горана Грубишића, његову збирку Alpaka među lamama и дивио сам се искреној емоцији и сувој тегоби живота који води. Писаћу му данас, јавићу му да је његова збирка песама (одштампана у 55 примерака) учинила нешто за мене јуче. Целог дана сам био у песничком расположењу, сагледавао сам ствари као наратив, а док сам пролазио поред споменика Иви Андрићу, правио сам се да то има некакве везе са мном и да тај мали плато није довољно велики да на њему стоје две величине какве су Андрић и Игродржитељ.

Све што имам данас је у мојим рукама, а планирам да их користим, кроше па директ, можда пар удараца испод појаса док нико не гледа, али победа је сигурна, као у овом видеу.

Не знам како, нити зашто, али Кане ме је пробудио са овом песмом у глави, па одатле ћу и кренути:

На часовима причам о Констракти, предиборној кампањи и тетоважама. Читаве недеље експлоатишем видео у којем Боле Мађија решава проблеме из аута чачанских регистрација. Смешно је, чак и мени, јер на тренутак се заборавим: ово је земља у којој живим и ти људи одлучују о поставци и правилима игре у којој сам. Није тако смешно више, а у понедељак се нећу смејати, већ ћу опет размишљати – где би било најбоље живети? Има ли игде срећних људи?

jer to je geto sport, bebo

Настављамо после часа са Шпанцем у Минхену.

[…]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: March 30, 2022

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.