13:59

Много пре него што су сви нежни дечаци заволели Марка Томаша, био је ту Балашевић.

Кривим га за насилно проширивање спектра емоција које осећам. Кривим га за дубљење једне исте емоције, за сврдло којим је од туге направио бунар из којег се изнова поливам и кад није bucket challenge.

Данас сам запевао његову верзију Марине, а онда ме је листа довела довде:

Старе песме у новом извођењу. Сећам се једног његовог наступа где је причао како не може да слуша оне прве албуме, глас му је дечачки и то више није исто. Сада, у тим годинама кад је још виталан стајао на бини и пред публиком избацивао приче, ради на старим песмама у новим извођењима. Резултат је овај албум.

Кане о томе нема појма. Њему је Балашевић увек био само Девојка са чардаш ногама и дуго је мислио да је он био тамбураш у оркестру Звонка Богдана. Кане никада неће открити Балашевића. И то је нешто од музике што сам задржао само за себе.

Сећате се ове странице? Сада је гласило за догађаје из мета-ријалитија у режији Пинк телевизије и једног човека чије име-не-сме-да-се-помене. Али та страница је настала због мене и због свих мушкараца погођених Балашевићевом поетиком баш у то време сазревања емоција.

Никад га нисам чуо уживо. Живећу са тим до краја живота. Највећи певач мог детињства, текстови који су ме формирали, а ја их никада нисам доживео уживо. Кане би ме тачно попишао да му то признам. Али чуо сам га макар једном кроз телефонски позив. Једном су садили липу. Позвала ме је са новосадског концерта да ми је пусти. Волео сам је тада, као и песму која ме је купила истог тренутка када сам чуо стихове једном сам волео збиља, као и:

…вукле ме шине под точак машине,
ал она ме спасила. Све је друге угасила.

Али све ово није повод за писање у Дневник.

SLUŽBENA BELEŠKA

Ovo bi trebalo da bude onaj gemdev deo zbog kojeg je Dnevnik i pokrenut.

Ovde zapisujemo gde su i kako su Sobakaisti, a ne konkretno ono o čemu ja sad razmišljam i do čega mi je došlo konkretno. Službena beleška je tu za uvid, da se pokaže inspekciji, da se hefta i odlaže u rokovnike.

23:09

Умал да заборавим да објавим

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: October 31, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.