14:15

Уторком је лако поклекнути, али не и када пишете ћирилицом. Ћирилица је јака, у блоку исклесана, малтером осигурана, линијом управљена.

Пишем из све снаге у паузи до следећег часа. Овако изгледају моји дани у стварности. Све оно узбудљиво дешава се у мени.

Ипак, има ту и великих узбуђења која долазе споља. Нпр. поменућу нови албум београдског бенда Организам који излази овог месеца. Кане је, наравно, повлашћен могућношћу да га преслушава пре изласка, па од тога и ја имам користи док слушам песму “Каин” изнова и изнова.

џабе вучеш ме доле
ја не умем да станем

Организам – Каин

Кане је живнуо у последње време. После Суриловог концерта отворила му се жеља да прича о томе шта слуша, а шта му се дешава, а нову прилику за музику има већ 15ог октобра јер почиње нови Хали Гали!

Da li čuli su jer stižu ko rafali
To je surf zika, ovde vutra puši se u kadi

Zicer Inc. – Hali Gali
naslovnica Hali Gali #3 događaja – Cunami

Идеалан живот у авантури једног Собакаисте.

Мени све потаман, поготово што после овога идем у жетву. Прва жетва ове године. Кане трља руке, баца шешир у вис. Лајка доштимава гитару и одваја са стране потребну опрему. Вечерас ћемо преспавати у неком другом кревету, на сеоском путу без броја. Лајка ће свирати, Кане ће опет о томе како је он преко океана пребацивао килограме у ранцу, возећи се на линији Сан Фернандо – Кадис. Сваштара ће бити при руци, ако дође до неке генијалне идеје коју ћу заборавити.

Добар уторак, ако мене питате.

Писати и дисати

Ево их два јако слична несвршена глагола која ми све чешће личе један на други. Разликује их само звучност првог консонанта. Д-П.

Пишем. Дишем.

Пишем.

дишем.

пишем.

Ужелео сам се овога. Стварно. Радујем се тренутку када ћу само рмбачити у тексту. Физикалисаћу из све снаге. Читаве пасусе ћу пребацивати преко леђа. “Дајте ми већу лопату!”, викаћу.

“Листопад”.

Тако се зове предстојећа турнеја.

Бићу девет дана у Београду и још 5 у Новом Саду, а ако буде потребе, проширићу пут на још неко место. Ако сте у ова два града, сада је време да ми пишете, јер морам да вас утефтерим.

Биће густ саобраћај у тих 15 дана, јер морам да обиђем много људи, да попишем пуно прича и да зарецкам задатке за себе, Лајку и Канеа.

то е то

Немам више ништа да кажем.

Све друго је на чекању. Чекајмо заједно.


Некад пошаљем поруку, али увек на мејлинг листу литеро-игре Собакаисти.

Тежак живот паса је лакши уз подршку на ко-фи платформи.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: October 6, 2020

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.