11:24

Данас пишем ћирилицом, јер сам видео неке коментаре на интернету. Тако креће дан – видиш коментаре и одмах фрка.

Принт-скрин са профила Ане Арп

Прилажем овде отисак са зида Ане Арп, јер њу сматрам за поуздан извор. Иако није навела одакле су цитати, иако међу именима нека и не познајем, нити желим да их гуглам, увиђам патерн – ћирилица из бед.

За оне који не знају, Ана Арп је уредница-ауторка А.А.А. магазина, са којег сам више пута делио странице и текстове, врло зналачки написане. Овде могу да октријем да сам по узору на њену приватну библиотеку, тачније по узору на полице из њене личне библиотеке, планирао и зид у мојој канцеларији, али због шупљих блокова и лошег малтера, ипак смо направили полицу са основом на земљи, док су дрвени холшрафи закуцани само уз носеће стубове.

И зато данас пишем ћирилицом.

И писаћу ћирилицом целог дана, осим на часовима, јер ученици из данашњег распореда читају само латиницу. У ствари – можда ова нова ученица зна да чита ћирилицу, са обзиром на то да јој је муж Рус-Србин.

Јуче је био одличан дан, оцена 90/100 и могу рећи да се осећам срећним због тога. Данас бих то поновио, ако не и надиграо себе. Ионако имам мање задатака и више времена. Спавао сам дуже, истина, иако ме је договорени пријатељев позив пробудио у 8 ујутру. Иако је требало да устанем, наставио сам да спавам, па сам сањао нешто чега не могу сада да се сетим. По буђењу ме је дочекала порука од пријатеља који ме је позвао: “Zanovet – Džam Stojanke”.

To ме је подсетило да сам јуче док сам возио бицикл певао “Жали Заре”. Волео бих да научим ту песму да је изводим уз гитарску пратњу и звецкање даира. Свирао сам је један једини пут у Ракити, потомцима тих кумита који су прелазили реку да се боре са Турцима и Арнаутима. Потпуковник којем се не сећам имена, рекао ми је да је његова мајка из Куманова, одакле је песма. Нисам проверио ту информацију.

Септембар је припремни месец, очигледно. Када прође, имаћу све што ми је потребно у рукама. Спремам гомилу материјала за месечно бомбардовање стварности. Бомбардирање несвјесног, рекао би мој пријатељ Шавовина. На крају овог месеца имаћу видео снимке, аудио записе, текстове и читаву палету материјала које ћу објављивати и увезивати густо у литеро-игру.

Октобар је увек био мој месец.

Листопад.

Ово није одлагање. Иако тако изгледа, верујте ми да није. Имам план. Заиста.

Ево га укратко:

 • Освежићу Ко-Фи страницу куповином годишње претплате, тако да могу да постављам сам своје цене и објављујем закључани садржај, намењен само претплатницима.
 • Обновићу мејлинг листу преко које ћу обавештавати фанове и гледаоце шта се дешава у литеро-игри, шта има ново, кај се догађа.
 • Снимићу довољно видео садржаја да имам простора за темпо од једног видеа недељно. Мислим да је то реално.
 • Снимићу материјал за наставу Оригиналног језика тако да тај садржај постане главни едукативни део канала.
 • Бићу ово што сам сад: Наставник Оригиналног језика по занимању, професор књижевности по образовању, Игродржац литеро-игре Собакаисти по опредељењу. Пре свега и изнад свега – човек.

11:45

Следи ми час, па морам да се одјавим, али верујем да ћу данас писати више него иначе. Наставићу касније, а ви будите добро. Слушајте врањанску музику, добра је за кукове.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Last modified: September 8, 2020

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.