20:52

Помада парти.

Тако изгледа моје вече.

Исцедио сам си пола лимуна и на врх кашике, која је наводно од бамбуса, купљена у преносивом комплету прибора за јело од рециклираног материјала, скупио сам мало ливадског меда и тиме зачинио мању нешто мање од 4dl хладне воде чесмуше.

Пустио сам Катарину Пејак. Никадa је нисам послушао као Кане, а ево је сад на листи – Оutside Looking In. Добро је то. Чућете и Канеово мишљење о томе, ово је на прву.

21:05

Na vezi sam sa članom Internacionalnog Fan kluba litero-igre Sobakaisti sa brojem 998989. Pita me kako živim i ja ništa ne slažem:

Sve mi je potaman.

Naravno, mogao bih više da radim, manje šećera da unosim, da prekinem sa duvanom i duvanjem, da se više krećem i disciplinom da se kalim. To i hoću. Ali to je proces. I proces me neće uništiti.

Korak po korak.

Poslednja 3 dana je bilo na dole. Terao sam se da uradim ono što najviše volim. Procenjivao sam. Zamerao sam. Kvario sam igru.

A igra je sledeća: 365 dana – svakog dana po tekst. Kada kažem tekst – mislim na određenu količinu slova i znakova koji daju određeni smisao kada se čitaju u kontinuitetu.

Izazov je da svakog dana napišem i objavim količinu reči koja je dovoljna da prenese priču. Juče je to bilo manje od jednog pasusa, a drugim danima je čitava rolna kojoj se ne nazire kraj koliko god vukli na dole.

Ali nastavak igre je u sledećem zadatku: svakih 10 dana mogu da snimim audio najboljih delova tog teksta, čime ću napraviti izbor za slušanje i čitanje, a takođe materijal za učenike. Taj materijal može da ide na audio platforme, možda i na Tjub (neki delovi). Dakle, niz se nastavlja, resursi se ne troše, nego se recikliraju i vraćaju na kanale kroz različite formate. Time postižem hiperprodukciju koja je održiva, jer sa svakim novom kompilacijom, otvaraju mi se nove mogućnosti za varijacije na napravljeno: audio knjige, epizode podkasta, tekstovi za vežbe, priče, blog postovi, reklame, e-knjige, štampana izdanja…

Osećam kako majstor ubacuje komade kvalitetnog uglja u ložnicu. Gore mi dlanovi. Naložio sam se, stari moj, oću.

21:08

U razgovor se priključio i član Inernacionalnog Fan kluba litero-igre Sobakaisti sa brojem 050992. U prisustvu ova dva vrlo značajna člana je pomenuta žurka za peti rođendan Sobakaista.

Reč je izašla u javnost. Ideja je objavljena. Slvaićemo rođendan Sobakaista.

21:34

Не излази ми се из текста, али морам. Позван сам на партију Катана, а пошто желим да следећу недељу будем осамљен, ово ће ми бити одјавни скуп. Пише ми се, и то је један од најбољих осећаја које сам себи приуштио.

12:56 PM

Završavam veče uz Bukvaliste. Odavno se nisam ovako lepo smejao.

Laku noć. Bilo je odlično.

Hvala vam na pažnji. Sutra još bolje.


Pravi trenutak da se uključite na mejling listu na koju skoro nikada ne stižu pisma, ali kada stignu, obradovaće vas. Zato upiši svoju elektronsku adresu:

Januar. Sneg. Hladno je. Psi su napolju. Ko će da im baci kosku?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: January 10, 2021

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.