7:15 AM

Upisao sam se. Ovo će biti drugi dan kako pokušavam da preživim 10 sati radnog vremena povremenim begovima u tekst. Opet sam ustao oko 12, iako mi je cilj da se budim pre 10, a da do podneva već odradim objavljivanje na društvenim mrežama i ispišem 1000 reči, koliko mi je obavezna dnevna merica.

Uspeo sam da podelim obaveštenja za predstojeći događaj u Ljubitelju i da sredim tekst za ovaj blog – prvi virtuelni dnevnički zapis. Sviđa mi se ova forma, ako ni zbog čega drugog, makar ću imati fino složenu arhivu događaja u ovoj godini, a na njenom kraju će biti dovoljno tekstova da se izabere neki besto-of-click-bate-text “10 najboljih događaja iz 2020. godine” ili “Najveći fejlovi iz Dnevnika Igrodršca u 2020”.

Bitno je da pišem, to me održava živim.

8:14 AM

Prodata tura.

Chicago, IL 1/23/2020 Cold Spring, MN 490 miles $1,072.00

Kad krene ovako od početka, skoro da volim ovaj posao. Zanimljiv je u svakom slučaju…

Posmatram ga kao igru, to mi delimično olakšava. Moj zadatak je da vozaču (fun fact: svi su sa prostora ex-YU) pronađem što bolju i lakšu turu za što veći novac. U procesu biranja i pogađanja ture razmišljam o putarinama, težini tovara, geo-izgledu terena po kojem će se voziti, vremenskim prilikama, a u sve to uključujem i lične preferencije svakog od vozača. Jedan od njih nema zelenu kartu, pa strahuje od kontrole i provere, zbog čega ne smem da ga šaljem u blizinu granice; jedan ne podnosi težak tovar; jedan neće da radi sa Poljacima…

Cilj je ostvariti što bolji hajskor na kraju radnog vremena. I tako svaki dan, dokle god ovaj pohod bude trajao.

Jedan rešen, ostalo je još 5.

9:42 AM

Šaljem kamion u Kolorado. Nemam pojma šta je tamo. Kad čujem ime te države, pomislim prvo na film “Bowling for Colombine“. Nadam se da neće doći do neke pucačine, makar ne u blizini vozača kojeg sam poslao tamo. Mislim da mu je devojka trudna.

Odgovornost se prenosi i preko okeana. Dok god su moje reči upletene u njihovu priču, snosim odgovornost.

11:01 AM

Čekam podne u Americi da ručam večeru. Mama je spremila sarme sa rižom.

12:22 AM

Hej, da sam gejm master, samo jedan dan, samo jedan dan, samo jedan daaaan…

12:50 AM

Prva objava sa telefona, prva objava iz wc-a #nopelene

Setio sam se da mogu da instaliram aplikaciju za WordPress i takobudem u mogućnosti da sa svakog mesta gde imam internet upišem nešto u dnevnik. Plus fotografije i video. Istraživaću mogućnosti još više, ali ovo je prva stvar koja me je kreativno uzbudila danas.

5:29 AM

Završio sam smenu. Poslednja 4 sata je bilo užasno naporno. Pokvario se jedan kamion, a za drugu vožnju su tražili potvrde i fotografije tovara. Skoro pola sata sam razgovarao sa Majklom za kojeg bih rekao da je iz Kentakija, iako nemam pojma kako njihov naglasak zvuči, ali meni je zvučalo tako. Majkl iz Kentakija je imao problem sa svojim ševoima koji su ga pritiskali za potvrde koje su oni propustili da potpišu, i sada je trebalo rešavati probleme na drugom kontinentu, služeći se internetom i telefonom.

Ovaj posao je ubistvena kombinacija svega onoga što ne volim kod jednog zanimanja:

  1. Frekventna upotreba telefona.
  2. Rad sa brojevima.
  3. Neprestana žurba i tenzija.

Da je ovaj posao video igra, bio bi Mortal Kombat “fatality” magija koja me sabija u kocku, sve manju i tešnju, dok konačno ne nestanem pod đonom cipele.

Srećom, radno vreme je gotovo i ne moram da nosim posao kući, jer mi je već u sobi. Mogu da isključim računar koji sam proteklih deset sati koristio u radnom odnosu, mogu da ustanem iz kancelarijske stolice na kojoj sam se poslednjih deset sati klatio i krivio, mogu da legnem u krevet o kojem sam poslednjih pet sati maštao, sve to u nadi da ću zaspati pre nego što pre nego što.

6:32 AM

Loš dan za litero-igru, priznajem. Jedino što sam uspeo da uradim u njenu korist je objava na fejsbuku: vest da će na predstojećoj proslavi nove litero-godine u klubu Ljubitelj, u Gornjem Milanovcu, po prvi put biti izložen rad Milene Nićić, vizuelne umetnice sa francuskim poreklom i beogradskim prebivalištem.

I okačio sam na Jutjub video reklamu događaja. Ali sam u podešavanjima ostavio da video bude objavljen u 12AM, što znači za neka tri i po sata, u gluvo doba noći po centralnom evropskom vremenu. Nadam se da ću do tada zaspati i da će me ujutru obradovati obaveštenje o novom videu na Jutjub kanalu litero-igre Sobakaisti.

To e to. Lajk sabrskrajb šer, šta ti ja znam…

Sutra je novi dan i nastavak pohoda. Potrudiću se da poranim kako bih završio sve što treba za događaj. Naravno da sam sve ostavio za poslednji dan…


This image has an empty alt attribute; its file name is Ko-fi_Logo_RGB_grey-1024x372.png
Zaposlite me preko Ko-fi platforme ili putem paypal.me/igrodrzac

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: January 24, 2020

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.