Voditi javni, virtuelni dnevnik je čist egzibicionizam.

Dragi Dnevniče,

moje ime je Stefan i ja sam Igrodržac litero-igre “Sobakaisti”. Kažem “Igrodržac”, a mislim na termin “Gamemaster“, što zvuči mnogo bolje, ne samo zato što svi više vole strane izraze koji im nisu baš najjasniji, već i zato što ovaj termin postoji još od 1971. godine (izvor Vikipedija), dok termin “Igrodržac” postoji tek odnedavno, tačnije od 25. avgusta 2019. godine i moje objave na “Reditu”, kada sam pitao članove grupe r/Serbia kako bi preveli 10 termina iz igračkog žargona.

Na mene se lepe i druge titule, moja struka (“дипломирани профеор језика и књижевности”), moje zanimanje (game designer), moj posao (prodavac tepiha), moji bivši i budući neuspesi i odlikovanja, ali bez obzira na to kako se nazivam, ono što me čini ovakvim čovekom u potpunosti je moj poziv: Igrodržac litero-igre “Sobakaisti“, prve takve igre na svetu.

Ja sam dokaz da je dovoljan samo jedan igrač kako bi igra postojala.

Od 2015-te godine aktivno se igram litero-igre “Sobakaisti”, iako mi je tek u poslednje 2 godine jasno šta zapravo radim. Prvo sam mislio da je ovo samo zabava, dodatna zanimacija u jednoličnoj stvarnosti prodavca tepiha u malom gradu u Srbiji. Onda me je igra uvukla u sebe i postao sam profesionalni igrač, toliko dobar u litero-igri da mogu da je pružim i drugima. Postao sam Igrodžac.

Dnevnik je dobro mesto da se istrese folder sa omiljenim mem-materijalima

Biti Igrodržac podrazumeva da stvarate svet u kojem drugi mogu da se igraju. Ukoliko ste dobar Igrodržac, vaše igralište će biti pregledno i bezbedno za upotrebu, igrači će biti zaštićeni, a igranje negovano kao najvrednija aktivnost.

Svet litero-igre “Sobakaisti” je napravljen od papira, naknadno digitalizovan i uskoro će biti preveden u aplikaciju. “Dnevnik Igrodršca” je mesto na kojem ću voditi javne beleške o tom procesu pravljenja video igre, izazovima sa kojima se susrećem, preprekama koje savlađujem sam ili uz pomoć podrške prijatelja/institucija/drugih litero-igrača.

Kako mi je Abdelraheem Kheirawi jednom proročki rekao, u beogradskoj piceriji koja služi piće tokom cele noći, moraću jednom da progovorim svojim glasom. Ovaj dnevnik je platforma na kojoj ću pisati svojim glasom, zbog sebe, onih koji žele da me čitaju i onoga što tekst može da uradi.

Stefan Stefanović
u Gornjem Milanovcu
4. IX 2019. godine


This image has an empty alt attribute; its file name is Ko-fi_Logo_RGB_grey-1024x372.png
Donirajte nam pseću hranu preko Ko-fi platforme ili na paypal.me/sobakaisti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: September 5, 2019

Comments

iqecavwioruu 

Amoxicillin 500 Mg

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.