Andrea Kane je prvi heteronim koji je nastao zarad litero-igre Sobakaisti. Njegovo ime, datum rođenja i navika nošenja šešira je prepisana iz realnosti, po uzoru na bliskog prijatelja igrodršca litero-igre – Italijana po imenu Andrea Bona.

Andrea Bona; foto: Predrag Šapai

Informacije o liku:

Mesto i godina rođenja: Dezio, Italija, 1. jul, 1989.
horoskopski znak: rak
rasa psa: Bigl (FCI VI 161)
početna tačka (respawn mesto): soba u Studenjaku
program: istraživač (explorer)
neprijatelji: policajci, graničari, portiri
strah: obaveza
cilj: svetska slava

Rasa psa: Bigl (FCI VI 161)

visina: 169cm
težina: 71kg
boja očiju: zelena
boja kose: riđa
boja kože: tamnija

Portret A.Kanea; autorka: Natalija Nikolić

PREDMETI slušalice, šešir, ploče, gramofon, mrvilica, rizle, prsten

CIGARE: pušač; motani duvan

POROK: kanabis

KARAKTERISTIKE: egoističan, hedonista, slavoljubiv, narcis, komunikativan, druželjubiv, pričljiv, ljubomoran.

IZGLED: Prosečne građe, ima „peace“ tetovažu na desnom ramenu, nosi sakoe, oblači se po italijanskoj modi, menja šešire, pantalone u maslinastoj boji, nosi drveni prsten na srednjaku leve ruke, uvek sluša muziku, lepuškast.

PORODICA: otac Dušan Đorđević (1954), majka Julija Kane (1970), brat po majci Đorđo Kane (1999)

ULOGA I STIL: u umetničkom pokretu Sobakaisti piše poeziju, putopise, crtice i eseje. Lak stil po uzoru na Bukovskog, Karvera, Valjarevića.

Kao rokenrol novinar prati regionalnu scenu i piše o muzici na blogu Šta slušam, a šta mi se dešava, u okviru kojeg snima i podkast emisije.

PRAVAC LITERO-IGRI: very easy nivo igre preko kojeg igrač istražuje prostore i mape u igri. Kreće se po celom svetu i ostvaruje kontakte. Konzumiranje sadržaja bez obaveze.

Andrea Kane; foto: Gabriel Pagani

Igrodržac o Kaneu:

Andrea Kane je sve ono što bih bio da nemam obaveze i da ne osećam obavezu prema drugima. Mislim da je Kaneova suština, njega kao lika i kao osobe, njegov hedonizam i nesposobnost da ga sagleda kritički. On prihvata sebe kao takvu osobu i u velikoj meri je svestan svoje egocentričnosti, ali ne radi ništa po pitanju unapređivanja svoje ličnosti, već neguje svoju poročnost i pristupa joj kao vrlini. Njegov strah od obaveze je prouzrokovan nesposobnošću da bude odgovoran.

On mi je drag heteronim i uživam da stvaram pod njegovim šeširom, ali ne želim da budem kao on, pa se zbog toga, kada prepoznam kod sebe neke kaneovske postupke, prekorevam.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: July 1, 2020

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.