Fejk it antil ju mejk it.

U četvrtak (12. 9. 2019.) prvi put sam javno govorio o litero-igri kao konceptu. Zahvaljujući gostoprimstvu Impuls centra i organizaciji ICT Hub-a, imao sam priliku da, zajedno sa Kristinom Janković iz SGA (Serbian Game Association) i Nemanjom Tanaskovićem iz tima “Miracle Dojo”, učestvujem u panel-diskusiji na temu “Srpska gejming industrija”.

Naslov moje prezentacije je bio “Kako se infiltrirati u gejming industriju“, sa podnaslovom koji stoji i u vrhu ovog teksta – Fejk it antil ju mejk it. Nemali broj okupljene publike, iznenađujuće mlade po godinama, imao je priliku da čuje moju verziju priče kako se zaposliti u “najbrže rastućoj industriji u svetu”, a ta priča je zasnovana na mom ličnom iskustvu otkrivanja poziva gejm dizajnera, a onda prijavljivanja na otvorene konkurse u regionu i kratak rad u novosadskoj firmi “Eipix“.

Kristina, Nemanja i Igrodržac

Da ste bili tamo, videli biste dve sjajne prezentacije, a onda i moj niz slajdova sklepanih u “Power point-u”, koji sam završio nekoliko sati pred događaj, iako sam noć pre toga sastavljao potpuno drugačiju priču sve do dva ujutru. U odluci da obrišem polovinu slajdova i promenim ceo koncept izlaganja pomogao mi je snimak TED nastupa Dejvida Filipsa pod naslovom “How to avoid death by Power Point”. Okupljena publika nije ni znala da je za malo izbegla smrt od prve “Power point” prezentacije o litero-igri.

Tehnički gledano, to je druga prezntacija koju sam napravio. Prva je održana u KC REX-u, u okviru “Ispraćaja“, događaja koji sam organizovao u Gornjem Milanovcu i Beogradu neposredno pred odlazak u Španiju. Ali ta prezentacija je imala drugačiji koncept i unapred sam znao publiku, tako da sam imao mnogo više slobode u njenoj realizaciji. Snimak sa tog događaja možete videti ispod ovog pasusa, a video zapis moje prezentacije će biti objavljen uskoro, prvo za članove internacionalnog fan kluba litero-igre Sobakaisti (#učlani se), a onda i za posmatrače igre.

Dopuna: stigao je snimak prezentacije

Moram da priznam da sam jako uživao da govorim pred publikom u Impuls centru, ne samo zato što sam, kao rođeni Milanovčanin, bio na “svojoj teritoriji”, već i zbog odličnog odziva publike i pitanjima koja su postavljali. Do sada sam se držao teksta, očajnički se nadajući da nikada neću morati da izađem iz slova i predstavim se pred pravim ljudima, a ne samo fiktivnim čitaocima koje sam poznavao jedino preko analitike poseta na sajtu, ali sada, nakon ovog nastupa, imam potrebu da javno govorim o litero-igri, želim još više ovakvi događaja i povoda za prezentovanje ideje. Nadam se da me ta manija neće obuzeti toliko da ću saletati ljude na ulici i uvaljivati im flajere sa upozorenjem da je kraj sveta blizu i da moraju da se ubace u litero-igru kako bi se sačuvali za večnost (što zaista mislim), ali planiram još niz ovakvi događaja u što skorijoj budućnosti.

Igrodržac planira, a litero-igra se smeje.

Ma koliko pokušavao da kontrolišem slojeve simulacije koji rastu iz litero-igre, oni se prelivaju kroz druge kanale, pa je tako “GM Press” objavio da sam ja “dizajner igara”, što je potpuna laž, kao što sam i rekao na početku prezentacije, jer osim interaktivne ukrštenice koju sam napravio za rođendan mojoj sestričini, nisam stvorio niti jednu igru više. Litero-igra je moj jedini projekat već više od 4 godine. Iako me zabavlja simulacija moje biografije, ipak bih se više radovao kvalitetnom, kritički orijentisanom novinarstvu.

No, ne marim, i to je deo litero-igre. Jedva čekam da nažuljam tabloide i da vidim svoju fotografiju na jeftinim, žutim naslovnicama. Do tada, litero-igra se nastavlja, a ja ne odustajem od žongliranja svojih uloga, obaveza i realnog života koji mi sve češće ispada iz ruku.


This image has an empty alt attribute; its file name is Ko-fi_Logo_RGB_grey-1024x372.png
Donirajte nam pseću hranu preko Ko-fi platforme ili na paypal.me/sobakaisti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: September 23, 2019

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.