Testiram moguću karijeru kao voditelj nepostojećeg radija.

Kratkotrajno sam volontirao na “Dvesta dvojci”. Pre toga sam gostovao u noćnom programu i ostao sam oduševljen mogućnostima radija. Ali ubrzo sam odustao od ideje radio novinarstva kada sam shvatio da neću biti dovoljno dobar novinar, a da bih dobio svoju emisiju, morao bih da ostarim u nekom podrumu, raspustim kose i brade, osedim preko noći i dodam uz svoje ime “Džet”. Dakle, ništa od Stefan Džet karijere.

Ali to nije kraj, jer blagoslovom Interneta i mogućnosti koje pruža, napravio sam na Mixcloud platformi podkast “Radio Dogvil“, a u njemu emisiju “Dodatna nastava”. Možete besplatno slušati (a verovatno i skinuti) prvu epizodu po imenu “Pilot”.

Pilot epizoda emisije “Dodatna nastav”

U prvoj epizodi podkasta pričam o planovima koje imam sa objavljivanjem tekstova, vlogova i podkasta. Uz to podrobnije obrađujem teme koje sam načeo u tekstovima i vlogu, npr. što mrzim “Književnu omladinu Srbije”, odakle mi igrice “Magični fudbal” i “Magični basket”, šta smo se dogovorili na Reddit-u, kao i koji podkasti su mi uzori (pomenuo sam samo “Čistu Pakost“, ali bih dodao i “Ologies” (hvala Princezi za preporuku), “Should This Exist” i “Spit“).

Ako ste čitali prethodne objave na blogu, znate da je podkast trebalo da se pojavi u nedelju (8. septembra). Nisam bio ni blizu toga da ga završim i objavim. Suočen sa svojom neorganizovanošću i nepoznavanjem hardvera i softvera za snimanje i realizaciju ovakvog projekta, tek tri dana kasnije sam uspeo da kompletiram prvu epizodu.

Još uvek nisam siguran šta da mislim o njoj. Podkast kao format mi se jako sviđa, ali tehnički deo je izazovan, mada mnogo manje nego video montaža… Ako poslušate epizodu, molim vas da mi javite šta mislite, otvoren sam za sugestije i ideje, a svaka konstruktivna kritika je više nego dobrodšla!

Mislim da ću nastaviti da pokušavam dok ne dođem do forme kojom sam zadovoljan. Znam samo da emisije neće biti duže od 45 minuta, da će biti tematski koncipirane i da ću se truditi da ih objavljujem redovno.

Za one koji su me pitali o tehničkim detaljima podkasta:

  • Koristim “H5 Zoom” snimač (donacija člana Internacionalnog fan kluba litero-igre “Sobakaisti” sa brojem 100100. Večna zahvalnost!)
  • Plan mi je da montiram u Cubase LE programu, ali trenutno sam potpuno retardiran za njega, pa sam koristio Vegas Pro 14 (da, isti program u kojem montiram video… Pljunite me…)
  • Uvodnu špicu i džinglove je komponovao Filip Pandrc, poznat i kao Filip Fox, iz “Tiny Room Studio” u Kraljevu.
Jedna od držaih uspomena iz radijskih susreta:
Astor Lajak na IB3 radiju, Palma de Majorka

Ukoliko želite da čujete neka od mojih gostovanja na “Radio Beogradu” ili nacionalnom radiju Palme de Majorke, možete pronaći snimke tih emsija na našoj Soundcloud stranici.

Do sledećeg čitanja

S.


This image has an empty alt attribute; its file name is Ko-fi_Logo_RGB_grey-1024x372.png
Donirajte nam pseću hranu preko Ko-fi platforme ili na paypal.me/sobakaisti
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
Last modified: September 11, 2019

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.